Stufat de pui

16 aprilie 2011Diva in Bucatarie

Stufat de pui. Nu toata lumea consuma carne de miel, asa ca reteta mea o sa fie cu siguranta pe placul celor care nu iubesc gustul sau mirosul acestui tip de carne.

Stufat de pui. Reteta stufat de pui. Cum sa faci stufat de pui. Stufat cu pulpe de pui. Stufat de pui cu sos de rosii. Cel mai bun stufat de pui. Stufat cu ceapa verde si usturoi verde. Mancare de primavara cu pulpe de pui, ceapa si usturoi verzi. Reteta simpla de stufat de pui. Cum se face stufat de pui cu ceapa si usturoi verde. Reteta gustoasa de stufat de pui.

Nu toata lumea consuma carne de miel, asa ca reteta mea o sa fie cu siguranta pe placul celor care nu iubesc gustul sau mirosul acestui tip de carne.

Reteta de stufat de pui este mai prietenoasa cu bugetul si poate fi pregatita tot anul, daca gasesti ceapa si usturoi verde.

Prefer sa folosesc pentru aceasta reteta pulpe de pui, caci pieptul  este fad. Chiar si gatit corect, asa cum poti citi aici, mancarea nu va avea acelasi gust ca in cazul pulpelor.

Daca tot aleg o alternativa la stufatul de miel, macar sa aleg una savuroasa.

Poti manca stufat de pui si la masa festiva de Pasti. Eu il prefer la masa de a doua zi, dar este perfecta oricand ai pofta de stufat de pui.

Are multa verdeata si ai putea adauga chiar si leurda proaspata.

Mai multe retete pentru masa de Pasti gasesti daca apesi aici.

Daca vrei sa te inspiri pentru retete de fripturi pentru Sarbatorile Pascale apasa aici. 

mai multe retete cu carne de pui gasesti daca apesi aici.

Iti las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de stufat de pui:

Ingrediente stufat de pui:

6 puple de pui
1 ceapa alba mare
6 legaturi ceapa verde
6 legaturi usturoi verde
200 ml suc de rosii
250 ml supa legume
8 linguri ulei de masline
100 ml vin alb
sare
piper
2-3 frunze busuioc
optional o legatura patrunjel verde

Mod de prepare stufat de pui:

Am condimentat pulpele de pui cu sare si piper. Am tocat ceapa alba cat mai marunt.

Le-am prajit impreuna cu ceapa in 4 linguri ulei.

Cand pulpele de pui s-au rumenit le-am inabusit cu 150 ml supa de pui.

Am taiat ceapa si usturoiul verde curatate si spalate in prealabil, in bucati lungi de 3-4 cm.

Le-am calit in ulei, apoi le-am inabusit si pe acestea cu restul de supa.

Folosesc supa concentrata de pui facuta in casa.

Uneori pastrez in congelator din supa clara de pui (500-600 ml) special pentru a gati astfel de retete.

Poti folosi si cuburi de supa dizolvate in apa fierbinte, cu conditia ca acestea sa fie bio.

Poti cumpara cuburi bio de supa din magazine naturiste sau in supermarketuri la raionele cu produse bio.

Am lasat sa fiarba timp de 5 minute, apoi le-am pus peste carne.

Am adaugat sosul de rosii, vinul, frunzele de busuioc. Poti folosi crengute de cimbru in loc de busuioc.

Am acoperit vasul cu un capac  si am fiert stufatul de pui timp de 10 minute, apoi fara capac inca 10 minute.

Am oprit focul si am presarat putin patrunjel verde. Reteta de stufat de pui este gata!

Servire stufat de pui:

Tare bun este stufatul de pui cald, imediat dupa ce l-am luat de pe foc!

Ne place sa il mancam simplu cu paine de casa, dar daca vrei poti sa pui alaturi piure de cartofi sau cartofi natur.

Mama mea il mananca uneori chiar si cu mamaliguta calda.

Imi place sa am alaturi un pahar de vin alb.

Este o mancare foarte simpla si foaret gustoasa.

Pofta buna!

Ma gasesti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook este aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Este prima oara cand gasesc acest preparat. Nici nu ma gandeam ca se face si stufat de altceva decat de miel :))) Add favorite 🙂
    Te pup

    1. Poti sa faci si stufat de vitel. Eu prima oara am mancat din vitel facut de prietena mea Emilia … fff bun!

  2. eu stufat fac din stevie, spanac, ceapa verde, usturoi verde,suc de rosii …optional se poate pune si o mana de orez.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *