Prajitura de ciocolata cu ulei de masline
Prajitura de ciocolata cu ulei de masline. Reteta prajitura de ciocolata cu ulei de masline. Prajitura umeda de ciocolata. Prajitura rapida cu ciocolata si ulei

Prajitura de ciocolata cu ulei de masline, desert fin cu gust intens si textura catifelata. Reteta rapida si usor de pregatit.
Prajitura de ciocolata cu ulei de masline este o combinatie surprinzatoare, dar extrem de delicioasa, cu note fine date de uleiul de masline.
Este un desert simplu, dar in acelasi timp sofisticat, usor de pregatit.
Mi se pare varianta ideala pentru iubitorii deserturilor de ciocolata.
Prajitura de ciocolata cu ulei de masline are o textura moale, umeda si catifelata.
Acest desert este perfect atat pentru simplul rasfat al celor dragi, dar si pentru mese speciale.
Despre uleiul de masline
Prajitura de ciocolata cu ulei de masline are un twist mediteraneean. Uleiul de masline inlocuieste cu succes untul sau alte grasimi traditionale.
In plus, adauga un plus de finete gustului final.
Am folosit ulei de masline extravirgin Delicato de la Monini.
Acesta da gust bun mancarurilor, fara sa le copleseasca. Are o aroma mai usoara si mai moale.
Este ideal pentru salate, marinate, dressing, specialități italiene, dar merge bine si cu ciocolata neagra.
Cu acest ulei de masline am pregatit iarna trecuta si reteta de chec de post cu cacao si nuca.
A iesit de vis!
Despre ingrediente si sfaturi
Se face usor, cu putine ingrediente.
Ai nevoie doar de ulei de masline, oua, zahar, faina, sare, pudra de cacao si praf de copt.
Alege pudra de cacao neindulcita, de cea mai buna calitate.
Pentru aroma folosesti extract de vanilie, dar poti folosi rom sau extract de portocale.
Ingredientul umed poate fi atat cafea, cat si apa sau ceai. Orice alegi sa folosesti, acesta trebuie sa fie fierbinte.
Desertul ajunge in cuptor rapid, iar dupa coacere il poti decora cum iti place.
Daca vrei poti sa presari zahar pudra sau o decorezi cu ciocolata topita, frisca proaspata si fructe de padure.
Timpul de coacere este orientativ. Fiecare cuptor are puterea lui, asa ca timpul poate fi diferit chiar daca este acelasi brand.
Cum pastrezi prajitura?
Prajitura de ciocolata cu ulei de masline poate fi pastrata la temperatura camerei, acoperita cu un clopot de sticla sau intr-un recipient ce se inchide ermetic.
Daca iti ramane poti sa o congelezi pana la 2 luni.
O lasi sa se dezghete la temperatura camerei si o decorezi cum iti place.
Te invit sa ma urmaresti si pe canalul de YouTube.
Pentru inceput iti las reteta in format video.
Mai jos gasesti explicatiile scrise pas cu pas si cu poze.
Ingrediente
- Forma cu diametrul de 20 cm Decor - optional
Instrucțiuni
- Pentru inceput am preincalzit cuptorul la 180°C apoi am cernut faina si praful de copt.
- Am dat prin sita pudra de cacao, ca sa nu ramana cocoloase. Peste aceasta am turnat cafeaua fiebinte si am amestecat pana s-a dizolvat.
- Am folosit ulei de masline extravirgin Delicato de la Monini. Am masurat cantitatea de care aveam nevoie.
- Intr-un bol am spart ouale. Apoi, am adaugat sare si zahar si am turnat uleiul de masline. Am mixat in jur de 5 minute. Compozitia s-a albit si si-a dublat volumul. Am adaugat cafeaua cu cacao, extractul natural de vanilie si faina cu praf de copt.
- Dupa ce am omogenizxat compozitia am pus aluatul in forma tapetata cu hartie de copt, iar peretii acopeiti cu ulei si faina. Prajitura a trecut testul cu scobitoarea in 50 de minute, dar poate fi gata si in 40 de minute.
- Am lasat-o sa se raceasca pe un gratar, apoi am indepartat partea umflata de la praful de copt. Pentru decor am folosit zahar pudra si fructe, dar merge decorata si cu ciocolata neagra topita sau frisca. A iesit delicioasa!
A trecut pe lista preferatelor!
Ma bucur!
Am descoperit site-ul tau acum cativa ani, tot cu o prajitura simpla de ciocolata. Pe aceasta am facut-o deja de doua ori!
Multumesc!