Pandispan cu nuca si prune
Pandispan cu nuca si prune. Reteta de prajitura cu nuca si prune. Pandispan pufos cu nuca si prune. Pandispan moale si pufos cu nuca

Pandispan cu nuca si prune- un desert pufos, moale si delicios, simplu, dar spectaculos.
Reteta de pandispan cu nuca te cucereste prin simplitatea etapelor si ingredientelor, dar si gustul final.
Textura moale si pufoasa si echilibrul aromelor date de nuca si prune fac ca desertul sa fie surprinzator de placut.
Prajiturile pregatite in casa au un farmec aparte, iar aceasta este perfecta atat pentru rasfatul celor dragi, cat si pentru pachetel, picnic sau petreceri.
Nu conteaza motivul pentru care alegi sa o pregatesti, ci faptul ca la final toata lumea va mai dori o bucata.
Suntem in plina toamna, iar nucile si prunele sunt ingredientele pe care le asortez mereu acestui anotimp.
Zilele racoroase si ploioase pot deveni mai frumoase cand scoti din cuptor un pandispan cu nuca si prune, moale si pufos.
De ce vei iubi reteta de pandispan cu nuca si prune?
Este genul de prajitura pe care nu o poti refuza.
Se prepara foarte usor, iar rezultatul este pe masura asteptarilor si poate ceva mai mult.
Este un desert verstail: il poti manca simplu, pudrat cu zahar sau glazurat cu ciocolata alba.
Merge de minune si pe post de mic dejun, cu o cana de lapte cald alaturi sau o ceasca de cafea.
Iti las ca inspiratie mai multe retete de toamna:
Sfaturi pentru un pandispan cu nuca si prune pufos si gustos
- Folosesti oua la temperatura camerei
- Bati albusurile separat de galbenusuri pana obtii o spuma tare si lucioasa
- Incorporezi faina si nuca in cateva transe, cu miscari usoare, de jos in sus
- Coci primele 10 minute la temperatura mare, apoi scazi la temperatura medie pentru alte 20-30 minute
- Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor, asa ca cel pe care il voi lasa scris este orientativ
Servire
Un pandispan cu nuca si prune este delicios si simplu, dar il poti pudra cu zahar, zahar pudra cu scortisoara sau il glazurezi cu ciocolata alba.
In cazul in care alegi sa il glazurezi scazi 20 g de zahar din cantitatea indicata.
Te invit sa te bucuri si tu de gustul minunat al acestui desert, asa ca las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare.
Te invit sa ma urmaresti si pe canalul de YouTube.
Ingrediente
Instrucțiuni
- Am pornit cuptorul la 190°C, cu caldura de sus si jos, fara ventilatie. Mi-am pregatit si tava de ... tapetand-o cu hartie de copt. Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am mixat cu un praf de sare si zahar, pe care l-am adaugat in trei trepte. La final am obtinut o spuma tare si lucioasa, ca pentru bezea.
- Intre timp am prajit nuca in jur de 5 minute, la foc mediu spre mic. Cand s-a racit am macinat-o. Am spalat punele si le-am scos samburii, taindu-le in jumatate.
- In alt bol am mixat galbenusurile cu lapte si ulei.
- Le-am pus peste spuma de albusuri si am amestecat putin, cu o spatula, fara sa omogenizez complet.
- Am incorporat apoi faina, nuca si praful de copt. Le-am adaugat in cateva trepte, amestecand usor, de jos in sus, cu miscari largi. Este important sa ramana aerul din albusuri, caci acesta asigura textura moale si pufoasa.
- In forma tapetata cu hartie de copt am turnat aluatul. Peste acesta am aranjat jumatatile de pruna. Am pus pandispanul imediat in cuptor.
- Am copt primele 10 minute la 190°C, apoi am scazut cuptorul la 170°C. Timpul de coacere a fost de 20 minute, dar l-am mai lasat 5 minute sa se rumeneasca. Este posibil ca pandispanul sa se coaca mai repede, daca puterea cuptorului din dotare este mai mare. Cand a trecut testul cu scoabitoarea l-am scos din tava imediat si la-m lasat sa se raceasca pe un gratar. Este important sa nu stea cu hartie sub el, caci se produce condens, iar la final nu va fi ceea ce va doriti.