Fursecuri Linzer
Fursecuri Linzer
Fursecuri Linzer, deliciul perfect pentru sarbatori sau rasfat dulce
Reteta de fursecuri Linzer, fragede si delicioase, se face usor, cu putine ingrediente.
Originile acestora sunt in Austria si au la baza Linzer torte, faimoasa tarta realizata de Johann Konrad Vogel.
A ajuns faimoasa in toata lumea.
De-a lungul anilor a fost reinterpretata si prezentata sub forma acestor fursecuri frumoase.
Cu aspect elegant si gust savuros, aceste fursecuri umplute cu gem sunt perfecte pentru orice ocazie speciala.
Le poti face pentru a transforma o zi obisnuita intr-una speciala.
Fursecurile Linzer sunt una din cele mai populare alegeri in perioada sarbatorilor de iarna.
Sfaturi
- Alege unt cu grasime mare, minim 80%. Nu folosesti unt cu sare.
- Cu faina 000 de la Baneasa vei obtine cele mai reusite fursecuri
- Lasi aluatul sa stea la rece inainte sa decupezi fursecurile
- Daca aluatul se inmoaie in timp ce decupezi cu formele, vei pune fursecurile in frigider inainte de coacere minim 15 minute
- Foloseste un gem bun, gros. Poti alege un gem colorat frumos in rosu sau portocaliu.
- Daca vrei poti sa folosesti si alte umpluturi: Lemon Curd, crema de ciocolata, crema caramel.
- Cerne atat faina, cat si zaharul pudra
- Nu folosesti praf de copt
- Decupezi cu orice forma ai la indemana sau iti place, in functie de sezon sau sarbatori.
Despre ingrediente
- Poti folosi faina de migdale sau migdale decojite macinate. Merg chiar si fulgi de migdale macinati fin.
- Faina 000 este perfecta pentru aceasta reteta
- Iti recomand sa folosesti zahar pudra sau zahar cristalin cat mai fin
- Ou – foloseste ou mare L
- Pentru aroma poti folosi extract de vanilie sau pudra de coaja de lamaie sau portocale. Daca iti place scortisoara pui 1/4 lingurita.
In fiecare an, de sarbatori, pregatesc pe langa cozonaci fursecuri si prajituri.
Am o colectie maricica de retete de fursecuri si una de biscuiti.
Cum faci fursecuri Linzer?
Iti las pentru inceput reteta in format video.
Mai jos gasesti explicatiile scrise.
Ingrediente
- In plus
Instrucțiuni
- Pentru inceput am cernut faina. In bolul unui mixer am pus faina, un praf de sare, zaharul pudra si faina de migdale. Le-am amestecat.
- Peste acestea am pus untul foarte rece taiat cuburi. Am lasat sa mixerul sa amestece pana am obtinut o consistenta nisipoasa. Am adaugat un ou, o lingura apa foarte rece si extractul de vanilie.
- Am scos aluatul, l- am strans in maini pana s-a omogenizat si s-a legat. L-am pus peste folie alimentara, i-am dat o forma dreptunghiul;ara ca sa fie mai usor de intins, apoi l-am impachetat si l-am pus in frigider o ora.
- Dupa acest interval l-am scos de la rece, l-am pus intre doua foi de copt si l-am intins. In acest timp am preincazlzit cuptorul la 175°C. Cand aluatul avea o grosime de 3-4 mm am decupat forme rotunde in numar par. Jumatate dintre acestea au fost decupate in mijloc, dandu-le forma de inel.
- Am strans restul de aluat, si l-am intins iar. Am continuat sa decupez fursecuri. Am folosit si forme mai mari, pe care le-am decupat in forma de floare in mijloc.
- Le-am copt in mai multe transe, timp de 10 minute sau pana au prins culoare aurie pe margine. Cand au fost gata le-am lasat sa se raceasca pe un gratar.
- Pentru asamblarea fursecurilor am pus in mijlocul fiecarui fursec intreg cate jumatate lingurita de gem. Am acoperit cu fursecurile decupate. Le-am pudrat cu zahar incercand sa nu acopar si gemul.