Dulceata de cirese amare cu menta si lime

3 iulie 2025Diva in Bucatarie
5/3Reviews

Dulceata de cirese amare cu menta si lime. Reteta de dulceata de cirese amare. Cum faci dulceata de cirese amare. Cirese amare

dulceata de cirese amare cu menta si lime A
Porții: 3 Portii Dificultate: Usor Timp prep: 20 Min Timp gatire: 5 Min Timp total: 25 Min

Dulceata de cirese amare cu menta si lime, o reteta cu aroma intensa de vara, cu gust deosebit.

Este fara indoiala una din cele mai rafinate conserve ale verii.

Cu gust puternic, dulce-amarui si aroma proaspata de menta si lime, dulceata de cirese amare te va cuceri de la prima lingurita.

Ciresele amare sunt fructe de sezon apreciate pentru gustul lor, dar si pentru proprietatile acestora.

Sunt considerate super fructe pentru ca multi nutrienti: vitaminele A, E C, complex de vitamina B si minerale (magneziu, fier, calciu si potasiu).

Ciresele amare se numara printre fructele cu cel mai ridicat nivel de antioxidanti.

Fie ca le consumam proaspete, fie ca sirop sau dulceata, acestea aduc o multime de beneficii organismului uman.

Adaosul de menta proaspata aduce o nota racoritoare, subtila, ce este completata perfect de coaja si sucul de lime.

Dulceata de cirese amare cu menta si lime nu este o simpla conserva dulce, este o invitatie la momente speciale si rasfat aromat.

dulceata de cirese amare cu menta si lime B

Despre zaharul Margaritar 2:1

In combinatie cu zaharul Margaritar 2:1 procesul de preparare este mult mai rapid si mai usor.

Daca esti incepator in ale gatitului, vei descoperi in acest tip de zahar cel mai bun prieten al tau.

Este un zahar fin, imbogatit cu pectina si acid citric, pentru ca gemul si dulceata sa fie gata in doar 4 minute de fierbere.

Acesta ajuta la pastrarea texturii fructelor si la obtinerea unei consistente perfecte, fara a necesita fierbere indelungata.

In plus, vei folosi mai putin zahar.

Siropul se va lega usor si vei obtine o dulceata extrem de gustoasa.

Reteta de dulceata de cirese amare pe care am pregatit-o aici este una din cele mai delicioase si mai aromate.

Mai multe retete de gem in care am folosit zahar Margaritar 2:1:

  1. Gem de capsuni cu piper roz si lime
  2. Gem de visine cu lavanda
  3. Reteta de gem de cirese rom

dulceata de cirese amare cu menta si lime C

Iti las cateva sfaturi pentru ca dulceata sa iasa perfect:

  1. Alege fructe coapte, dar ferme, fara sa fie batute sau cu pete.
  2. Sterilizeaza borcanele. Le speli bine, le usuci, apoi le pui in cuptorul preincalzit la 100°C pentru 15 minute.
  3. Sterilizarea borcanelor se face inainte de a incepe pregatirea dulcetei.
  4. Ai nevoie de borcane cu capace care inchid bine, fara sa se dea peste cap.
  5. Dulceata se pastreaza in loc intunecat si racoros.
  6. Dupa deschiderea borcanului vei pastra dulceata in frigider pana la 14 zile sau pana termini continutul.

Acestea fiind spuse te las sa descoperi de ce ingrediente ai nevoie si modul de preparare explicat pas cu pas pentru reteta de dulceata de cirese amare cu menta si lime.

Te invit sa ma urmaresti si pe canalul de YouTube.

Ajustează porțiile

Ingrediente

0/4 Ingrediente

Instrucțiuni

0/6 Instrucțiuni
  • Dulceata de cirese amare cu menta si lime 1
    Am spalat bine borcanele, apoi mi-am pregatit ingredientele la indemana.
  • dulceata de cirese amare cu menta si lime 2
    Am spalat ciresele, am indepartat coditele si am scos samburii. Am avut nevoie de 1 kg de fructe, fara samburi.
  • dulceata de cirese amare cu menta si lime 3
    Am pus ciresele intr-o oala incapatoare. Peste acestea am pus zaharul gelifiant Margaritar 2:1. Cu acesta sunt sigura ca voi obtine o dulceata cu sirop bine legat, intr-un timp foarte scurt. Am folosit la 2 parti de fructe una de zahar. Pentru un kilogram de cirese amare, cantarite fara samburi, am folosit toata cantitatea de zahar din cutie. Am lasat fructele cu zahar timp de 6 ore sa lase sirop. Nu am pasat fructele, caci dulceata se face cu fructe intregi. In acest timp am amestecat usor, de cateva ori, pentru a facilita dizolvarea zaharului. In acest mod obtin mai mult sirop. Poti lasa fructele cu zahar peste noapte in frigider.
  • dulceata de cirese amare cu menta si lime 4
    Dupa 6 ore am am sterilizat borcanele. Cand am terminat aceasta operatiune am continuat cu continuat cu pregatirea dulcetei. Am adaugat menta sucul si coaja rasa de lime. Am pus la foc mare pana a dat in clocot, apoi am scazut focul la mediu. Am lasat sa se gateasca timp de 4 minute, timp in care am indepartat spuma.
  • dulceata de cirese amare cu menta si lime 5
    Am oprit focul si am facut proba de gelifiere. Dulceata avea siropul bine legat.
  • dulceata de cirese amare cu menta si lime 6
    Am transferat dulceata in borcanele fierbinti, pe care le-am sigilat imediat cu capace. Mi-am pastrat si un castron pentru a manca la micul dejun, dar voi pregati si cateva clatite. A iesit cea mai buna dulceata pe care am gustat-o in aceasta vara! Trebuie sa o faci si tu!

Notă

Pentru a reduce socul termic cand pui dulceata in borcane, poti sa pui borcanele pe o tava de inox sau metalica. Nu uita sa pui eticheta pe borcan ca sa nu le confunzi cu alte gemuri sau dulceturi.  Dupa ce deschizi borcanul de dulceata de cirese amare cu menta si lime il poti pastra in frigider.

Print

Distribuie pe:

7 răspunsuri

Răspunde-i lui Simona PopescuAnulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *