Crumble cu prune si nuca

8 octombrie 2025Diva in Bucatarie

Crumble cu prune si nuca. Reteta de crumble cu prune. Desert de toamnă cu prune. Crumble crocant cu prune. Topping de crumble cu prune. Reteta crumble

Crumble cu prune si nuca A
Porții: 4 Portii Dificultate: Usor Timp prep: 15 Min Timp gatire: 40 Min Timp total: 55 Min

Crumble cu prune si nuca – desert de toamna aromat, delicios si usor de facut

Toamna ne rasfata cu cele mai bogate arome si gusturi. Prunele sunt unele din cele mai iubite fructe ale acestui anotimp.

Dulci-acrisoare si suculente, acestea pot fi transformate rapid in prajituri simple si spectaculoase, cum ar fi si acest crumble cu pruna si nuca.

Este un desert simplu, care impresioneaza prin contrastul placut dintre fructele moi si stratul crocant ce le acopera.

De ce vei iubi acest desert?

Crumble-ul este recunoscut pentru textura sa unica.

Este un desert rapid, care nu necesita tehnici complicate.

Pune in valoare fructele de sezon.

In partea de jos sunt fructele care, la cuptor, isi lasa sucul si devin moi si catifelate.

Acestea sunt acoperite de un strat sfaramicios, ce aduce un contrast crocant.

Nucile aduc o nota aparte, oferind aroma si un plus de contrast.

In acest desert prunele devin vedete, iar nucile aduc un plus de gust.

Aroma este data de scortisoara si rom, asa ca acest crumble cu prune si nuca este o adevarata experienta pentru papilele gustative.

Crumble cu prune si nuca B

Prajitura de toamna cu nuca si prune

Nimic nu surprinde mai bine gustul si culoarea toamnei decat o prajitura cu prune si nuca.

Parfumul prunelor, aroma de scortisoara si rom, nucile crocante te fac sa iubesti si mai mult toamna, cand bucataria ta se umple de mirosul acestui desert.

Acest crumble cu prune si nuca este un desert versatil.

Poate fi servit simplu, cu frisca sau iaurt grecesc, dar si cu o cupa de inghetata de vanilie.

Este delicios cald, direct din cuptor, dar poate fi mancat si la temperatura camerei.

Pentru perioadele de post poti inlocui untul cu unt vegetarian sau ulei.

Daca iubesti prunele iti las ca inspiratie si alte retete:

  1. Prajitura pufoasa cu prune si nuca
  2. Galuste cu prune
  3. Tarta cu prune si crema frangipane
  4. Prajitura cu prune si bezea

Te invit sa ma urmaresti si pe canalul de youtube.

Crumble cu prune si nuca C

Sfaturi utile

  1. Foloseste prune coapte
  2. Pentru aroma deosebita am folosit rom (alcool) dar, daca nu ai in casa, poti folosi doar 3-4 picaturi de esenta de rom.
  3. Poti sa inlocuiesti faina alba cu faina integrala
  4. Il poti pastra la frigider 2-3 zile, dar cel mai bun este cald, proaspat scos din cuptor.

Crumble englezesc reinterpretat pentru toamna

Crumble este un desert din bucataria britanica, pregatit in mod special cu mere sau fructe de padure.

In varianta cu prune si nuca se transforma intr-o experienta delicioasa, asortata la gustul bogat al toamnei.

Se pregateste usor si rapid.

Daca vrei sa aduci in casa parfumul toamnei si sa oferi celor dragi un desert special, atunci crumble-ul cu prune si nuca este alegerea perfecta.

 

 

 

Ajustează porțiile

Ingrediente

0/9 Ingrediente

Instrucțiuni

0/5 Instrucțiuni
  • crumble cu prune si nuca 1
    In primul rand am pornit cuptorul la 180°C pe ventilatie. Am tocat nuca la cutit in bucati de marime medie spre mica. Intr-un bol am amestecat 1 lingura de pesmet si 10 g zahar brun. Am uns o forma termorezistenta cu 10 g de unt, apoi am pus pesmetul cu zahar. Am scuturat bine vasul pana cand pesmetul a acoperit uniform partea unsa cu unt.
  • crumble cu prune si nuca 2
    Am spalat prunele, le-am uscat, apoi le-am desfacut in jumatate si am indepratat samburii. Apoi, am taiat fiecare jumatate in doua. Am pus feliile de prune intr-un vas si le-am amestecat cu 20 g zahar brun si scortisoara.
  • crumble cu prune si nuca 3a
    Le-am pus in vas, apoi am presarat nuca tocata. La final le-am stropit cu doua linguri de rom.
  • crumble cu prune si nuca 4
    In acest moment am scos untul din frigider. L-am taiat in cuburi mici si l-am pus peste faina si restul de zahar brun. Am framantat rapid cu varful degetelor pana am obtinut un aluat sfaramicios, cu textura nisipoasa. L-am pus peste prune, apoi am mutat vasul in cuptor. L-am lasat in jur de 40 minute. Timpul de coacere poate fi diferit, in functei de puterea cuptorului din dotare. Vei sti ca este gata cand stratul crocant eset rumenit, iar pe margine observi bulbuci din siropul fructelor.
  • crumble cu prune si nuca 5
    Crumble-ul cu prune si nuca se serveste cald, simplu sau cu zahar pudra, cu frisca, iaurt grecesc sau inghetata.
Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *