Cheesecake fara coacere cu piersici si zmeura

23 iulie 2025Diva in Bucatarie

Cheesecake fara coacere cu piersici si zmeura. Reteta de cheesecake fara coacere cu piersici. Cheesecake cu piersici si zmeura

cheesecake fara coacere cu piersici si zmeura A
Porții: 8 Portii Dificultate: Usor Timp prep: 25 Min Timp gatire: 10 Min Timp total: 35 Min

Cheesecake fara coacere cu piersici si zmeura, un desert cremos si racoritor, cu note fine si aromate.

Daca esti in cautarea unui desert spectaculos, racoritor si usor de pregatit, reteta de cheesecake fara coacere cu piersici si zmeura este alegerea perfecta.

Aromele proaspete de fructe de vara si textura fina a cremei te vor cuceri imediat.

Acest cheesecake fara coacere cu piersici si zmeura imprezioneaza prin gust si prezentare.

Piersicile sunt gatite usor cu noul Blanc Verite de la Beciul Domnesc.

Acest vin iti ofera racoarea si prospetimea brizei intr-o zi de vara.

Vei descoperi in aceasta reteta un desert rapid, simplu si usor de pregatit.

Nu necesita coacere, asa ca ai nevoie doar de rabdare pentru ca acesta sa ajunga la textura potrivita in frigider.

cheesecake fara coacere cu piersici si zmeura B

Ingredientele sunt putine, simple, dar de calitate.

  1. Baza este realizata din biscuiti digestivi si unt gras, minim 80% grasime
  2. Branzeturi: mascarpone si ricotta. Alege branzeturile cele mai bune pentru gust si textura fina.
  3. Smantana pentru frisca de minim 30% grasime
  4. Zahar pudra
  5. Gelatina pudra
  6. Zmeura proaspata, fara pete sau mucegai
  7. Piersici coapte, dar ferme.
  8. Blanc Verite de la Beciul Domnesc. Este un vin potrivit pentru preparate din carne alba, peste si fructe de mare, dar si aperitive sau platouri cu branzeturi moi si fructe.

cheesecake fara coacere cu piersici si zmeura C

Asocierea cu branzeturile moi si fructe mi s-a parut perfecta pentru a-l aduce langa acest cheesecake fara coacere cu piersici si zmeura.

Are note florale de trandafiri si busuioc, ce sunt sustinute de prospetimea notelor citrice de grapefruit roz.

Este un vin perfect pentru vara si il poti servi la o temperatura de 10-11°C.

Daca iti plac retetele de cheesecake iti las ca inspiratie si alte retete:

  1. Cheesecake cu ciocolata si caramel fara coacere
  2. Cu limette, soc si prosecco
  3. Cheesecake cu capsuni si vin rose

Reteta de cheesecake fara coacere cu piersici si zmeura este dovada ca un desert simplu, ce poate deveni spectaculos prin detalii de gust si aspect.

Este o combinatie intre gustul verii si eleganta acestui vin.

Te invit sa il descoperi si tu, asa ca iti las pentru inceput reteta in format video.

Mai jos gasesti lista de ingrediente si explicatiile pas cu pas.

Ajustează porțiile

Ingrediente

0/14 Ingrediente
    Forma cu diametrul de 20 cm

Instrucțiuni

0/6 Instrucțiuni
  • cheesecake fara coacere cu piersici si zmeura 1
    Pentru inceput am pasat biscuitii pana s-au sfaramat complet. I-am mutat intr-un bol si am turnat peste ei untul topit si racit.Am amestecat pentru inceput cu o lingura, apoi cu mana, pana s-au omogenizat. Daca strangi in pumn compozitia si ramane stabila, dar se si destrama usor, atunci crusta este perfecta. Am pus biscuitii si i-am nivelat apasand cu mana, apoi cu un pahar, atat pe peretii formei, cat si pe baza acesteia. Am pus forma in frigider si am trecut la pregatirea piersicilor.
  • cheesecake fara coacere cu piersici si zmeura 2
    Am taiat piersicile in cuburi, apoi le-am pus intr-o tigaie inalta si incapatoare. Peste acestea am pus zaharul. Pentru a pune in valoare acest desert am gatit piersicile cu noul vin Blanc Verite de la Beciul Domnesc. Are note florale de trandafir si busuioc, ce sunt sustinute de prospetimea notelor citrice de grapefruit roz. Am pus vinul peste fructe, am adaugat o lingurita pasta de vanilie si am gatit sosul pana cand a scazut foarte mult.
  • cheesecake fara coacere cu piersici si zmeura 3
    In continuare am hgidratat gelatina cu apa rece. Am amestecat si am lasat-o pana s-a intarit. Intr-un bol mare am amestecat branzeturile cu zaharul pudra. Am adaugat o lingurita pasta de vanilie si smantana pentru frisca rece, din frigider, in cateva transe.
  • cheesecake fara coacere cu piersici si zmeura 4
    Am pus gelatina intr-un vas la foc foarte mic. Am amestecat pana s-a dizolvat, apoi am adaugat doua linguri generoase din crema de branza. Cand s-a dizolvat si crema, am turnat totul in bol am mixat rapid.
  • cheesecake fara coacere cu piersici si zmeura 5
    Am scos crusta de biscuiti din frigider si am turnat jumatate din crema de branza peste ea. Am nivelat si am pus jumatate din compozitia de piersici. Este important sa fie scurse, fara sos. Am pus si restul de branza, apoi am decorat cu zmeura si restul de piersici gatite cu vin.
  • cheesecake fara coacere cu piersici si zmeura 6
    Am lasat cheesecake-ul minim 6 ore in frigider, apoi l-am servit cu un pahar de Blan Verite de la Beciul Domnesc. Este perfect pentru vara si il poti servi la o temperatura de 10-11°C. Cand il vei taia vei descoperi o textura fina, moale si catifelata, cu gust proaspat si racoritor.

Notă

Piersicile isi pot schima culoarea dupa un interval de 8-12 ore. Daca vrei sa pastrezi culoarea poti sa pui peste fructe un strat subtire de gelatina incolora pentru topping. Daca vrei sa faci monoportii, in forme mari de briose sau in pahare, imparte cantitatile la jumatate si obtii 12 portii. Este un desert perfect pentru vara, cand iti doresti mancaruri si deserturi usoare, cu gust proaspat si racoritor.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *