Budinca de dovlecei cu branza sarata

25 iunie 2025Diva in Bucatarie

Budinca de dovlecei cu branza sarata. Reteta de budinca de dovlecei cu branza. Budinca din dovlecei cu branza. Budinca de dovlecei reteta de aperitiv. Budinca

Budinca de dovlecei cu branza sarata
Porții: 10 Portii Dificultate: Usor Timp prep: 15 Min Timp gatire: 40 Min Timp total: 55 Min

Budinca de dovlecei cu branza sarata – o reteta usoara si savuroasa, perfecta pentru mesele de vara

Vara aduce in bucatarii o abundenta de legume proaspete, iar dovleceii se numara printre vedetele sezonului.

Fie ca ii prepari la gratar, in supe, sau ca ingredient principal intr-o reteta mai rafinata, acestia adauga un plus de prospetime si savoare in orice farfurie.

M-am gandit sa pregatesc o reteta deosebita: budinca de dovlecei cu branza sarata, o combinatie echilibrata intre textura fina a dovleceilor si gustul intens al branzei.

Aceasta reteta este ideala pentru o cina relaxanta sau aperitiv la o masa cu prietenii. Se pregateste rapid, este versatila si poate fi savurata atat calda, cat si rece.

Acest lucru o face perfecta si pentru picnicuri sau gustari in aer liber.

Poate fi servita ca atare sau alaturi de o salata verde cu otet balsamic.

Budinca de dovlecei cu branza sarata B

Asocierea cu un vin – detaliul care conteaza

Insa, pentru o experienta culinara completa, recomand sa fie acompaniata de un pahar de vin rose demisec de la Beciul Domnesc.

Acesta ii potenteaza gustul si transforma fiecare portie intr-un moment de rasfat.

Rose-ul este unul din pionierii consumului de vin rose din Romania.

Poate fi asociat unei game largi de preparate culinare.

Pentru un preparat atat de echilibrat si versatil, alegerea vinului potrivit este esentiala.

Iti recomand sa salvezi sugestia mea.

Budinca de dovlecei cu branza sarata C

Budinca de dovlecei – o alegere sanatoasa si gustoasa

Dincolo de gust, aceasta reteta este si o alegere sanatoasa.

Dovleceii sunt bogati in apa, fibre si antioxidanti, iar branza adauga o sursa buna de calciu si proteine.

Preparata la cuptor, fara prajeli, budinca devine un fel de mancare potrivit pentru intreaga familie.

Poti adapta reteta usor, adaugand sau reducand cantitatea de branza sau inlocuind o parte din dovlecei cu morcov ras, pentru o nota dulce.

Iti las ca inspiratie si alte retete de budinca cu dovlecei:

  1. Cu cascaval si ciuperci
  2. Cu cascaval si orez

Te invit sa ma urmaresti si pe canalul de YouTube.

Budinca de dovlecei cu branza sarata nu este doar o reteta de vara, ci un preparatsimplu, gustos si rafinat in acelasi timp.

Iti las pentru inceput reteta in format video. Mai jos gasesti explicatiile scrise.

Ajustează porțiile

Ingrediente

0/12 Ingrediente

Instrucțiuni

0/6 Instrucțiuni
  • budinca de dovlecei cu branza sarata 1
    Pentru inceput am ras dovleceii prin razatoarea cu gauri mari. Pentru aspect frumos am ales soiuri cu coaja verde inchis si galben. I-am pus intr-o sita si i-am lasat o ora pentru ca apa continuta de acestia sa se scurga. In continuare am ras branza telemea si cascavalul.
  • budinca de dovlecei cu branza sarata 2
    Intr-un bol mare am spart 4 oua. Am adaugat sare si le-am batut. Peste acestea am pus iaurtul grecesc bine scurs si piper proaspat macinat si am amestecat compozitia.
  • budinca de dovlecei cu branza sarata 3
    Am scurs restul de apa din dovlecei strangandu-i in mana.
  • budinca de dovlecei cu branza sarata 4
    I-am pus peste oua, apoi am adaugat mararul tocat, un catel de usturoi dat prin presa, faina si am amestecat. La final am incorporat branzeturile.
  • budinca de dovlecei cu branza sarata 5
    Am tapetat o forma termorezistenta cu unt si pesmet, acoperind putin si peretii acesteia, dar poti sa folosesti si hartie de copt pentru a fi sigura ca iese usor. Am pus compozitia in forma, am nivelat, apoi am pus-o in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 40 minute. Va fi gata cand se rumeneste si devine ferma cand este apasata.
  • budinca de dovlecei cu branza sarata 6
    Am lasat-o sa se raceasca complet pentru ca o tai mai frumos. Pentru un preparat atat de echilibrat si versatil, alegerea vinului potrivit este esentiala. Vinul rose demisec de la Beciul Domnesc este cea mai buna alegere. Acesta ii potenteaza gustul si transforma fiecare portie intr-un moment de rasfat.
Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *