Prajitura cu rubarba si bezea

26 mai 2011Diva in Bucatarie

Prajitura cu rubarba si bezea. Rapid si simplu! Sper sa va placa gustul acrisor al rubarbei, este foarte racoritor…

INGREDIENTE:

Pentru blat:
2 oua
10 linguri zahar
10 linguri de lapte
9 linguri de ulei
14 linguri de faina
1 pachet zahar vanilat
1 pachet praf de copt
coaja rasa de o lamaie sau de la o portocala
un praf scortisoara macinata

Pentru topping:
2 linguri gris
7-8 tulpini rubaraba
5 linguri zahar
1 lingura scortisoara
3 albusuri

PREPARARE:

Amestecam ouale intregi cu zaharul. Cand acesta se topeste adaugam laptele, uleiul si apoi faina care a fost amestecata inainte cu praful de copt si foarte putina scortisoara. La sfarsit adaugam coaja rasa de portocale. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu ulei si faina sau punem hartie de copt. Peste aluat punem grisul, apoi aranjam tulpina de rubarba taiata in bucati de 3-4 cm. Presaram 2 linguri de zahar si scortisoara.

Coacem prajitura timp de 40 minute in cuptorul preancalzit la 180°C. O scoatem din cuptor, punem albusul batut spuma cu 3 linguri de zahar si continuam sa coacem inca 15 minute la 130-140°C.

Rapid si simplu! Sper sa va placa gustul acrisor al rubarbei, este foarte racoritor…

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Făcea bunica, draga de ea, mulţime de minunăţii cu modesta rubarbă (supă, ciorbe, sosuri, dulceată, compot, îngheţată şi evident, plăcinte, tarte şi prăjituri 🙂
    Prajitura asta – un deliciu – mi-a adus aminte de copilărie 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *