Prajitura cu rubarba si bezea
Prajitura cu rubarba si bezea. Rapid si simplu! Sper sa va placa gustul acrisor al rubarbei, este foarte racoritor…
INGREDIENTE:
Pentru blat:
2 oua
10 linguri zahar
10 linguri de lapte
9 linguri de ulei
14 linguri de faina
1 pachet zahar vanilat
1 pachet praf de copt
coaja rasa de o lamaie sau de la o portocala
un praf scortisoara macinata
Pentru topping:
2 linguri gris
7-8 tulpini rubaraba
5 linguri zahar
1 lingura scortisoara
3 albusuri
PREPARARE:
Amestecam ouale intregi cu zaharul. Cand acesta se topeste adaugam laptele, uleiul si apoi faina care a fost amestecata inainte cu praful de copt si foarte putina scortisoara. La sfarsit adaugam coaja rasa de portocale. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu ulei si faina sau punem hartie de copt. Peste aluat punem grisul, apoi aranjam tulpina de rubarba taiata in bucati de 3-4 cm. Presaram 2 linguri de zahar si scortisoara.
Coacem prajitura timp de 40 minute in cuptorul preancalzit la 180°C. O scoatem din cuptor, punem albusul batut spuma cu 3 linguri de zahar si continuam sa coacem inca 15 minute la 130-140°C.
Rapid si simplu! Sper sa va placa gustul acrisor al rubarbei, este foarte racoritor…
Făcea bunica, draga de ea, mulţime de minunăţii cu modesta rubarbă (supă, ciorbe, sosuri, dulceată, compot, îngheţată şi evident, plăcinte, tarte şi prăjituri 🙂
Prajitura asta – un deliciu – mi-a adus aminte de copilărie 😀
Pot sa iti spun ca multe din retetele de aici le-am facut avand nostalgia copilariei…
Mie mi-a iesit putin aluat. Am folosit o tava mica si totusi este putin. Este la copt
A iesit foarte buna. Multumesc!
180 grade cu ventilație?
cuptorul meu are doar ventilatie.