Prajitura cartof de cacao
Prajitura cartof de cacao. Amestecam intr-un bol biscuitii macinati, nuca tocata si coaja de portocala.

O prajitura simpla, gustoasa si de post, pe care o pregateam cand eram copil. Adoram sa ma joc cu biscuitii si sa imi modelez „cartofii”. Acum e randul baiatului meu sa se joace si sa isi pregateasca singur desertul.
INGREDIENTE:
(pentru 9-12 bucati)
250 g biscuiti macinati
100 g nuci tocata fin
100 g zhar
1 ceasca apa
2 linguri cafea
1 lingura rase cacao
1/2 fiola esenta de rom
1 lingurita coaja rasa de portocale
Pentru topping:
2 linguri cacao
1 lingura zahar pudra
PREPARARE:
Amestecam intr-un bol biscuitii macinati, nuca tocata si coaja de portocala.
Fierbem un sirop din apa, zahar, cafea si cacao. Cand se raceste il turnam peste biscuiti si amestecam pana se omogenizeza.
Luam din compozitie si modelam intre maini cartofii, apoi ii tavalim prin cacao amestecata cu zahar pudra.
La sfarsit am uns putin cartofii cu o pensula umezita cu apa doar pentru a arata mai bine.
Simplu si bun!
Pofta buna!
Facea si mama prajitura asta simpla si buna!
n-am mancat niciodata, dar de foarte mult timp vreau sa ii fac si eu..