Islere cu crema de ciocolata

30 noiembrie 2012Diva in Bucatarie

Islere cu crema de ciocolata.

INGREDIENTE:
(pentru aproximativ 25-30 buc)

Pentru biscuiti:
320 g faina
250 g unt
150 g zahar pudra
150 g nuca macinata
sucul si coaja de la ½ lamaie
1 lingurita bicarbonat stinsa cu suc lamaie

Pentru crema:

2 oua
3 linguri zahar
1 lingura cu varf faina
120 ml lapte
2 linguri praf de cacao neagra
200 g unt
50 g nuca macinata

Pentru glazura:
150 g ciocolata cu lapte
50 g ciocolata neagra
2 linguri de lapte
1 lingura de unt

PREPARARE:

Pentru a realiza biscuitii amestecam toate ingredientele.

Aluatul va fi foarte putin lipicios. Il dam la frigider pentru o ora. Dupa acest interval il intindem intr-o foaie subtire cu grosimea de 4-5 mm si taiem biscuiti cu o forma rotunda sau un paharel mic de tuica. In functie de diametrul biscuitelui obtinem 50-60 biscuiti (numar par) pe care ii coacem in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 10-12 minute, pana marginile devin foarte putin aurii. Ii scoatem si ii lasam sa se raceasca pe un gratar.

Apoi, pregatim crema. Dizolvam faina si cacao in lapte, adaugam cele 2 oua batute si punem la fiert compozitia pana se intareste ca o budinca. Luam de pe foc, lasam sa se raceasca putin, dar nu de tot, apoi incorporam untul si in final nuca. Facem sandvisuri din biscuiti si crema, le ornam cu ciocolata topita si amestecata cu lapte si unt, presaram putina nuca macinata, apoi dam la frigider (pana se intareste crema si glazura).

Putem sa le lasam chiar peste noapte la rece.

Pota buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Le-am facut… din pacate sunt dezamagita si de gust si de aspect. Am respectat strict cantitatile, aluatul s-a framantat ft frumos etc. Toate bune si frumoase pana au intrat in cuptor: au crescut ft mult si apoi s-au pleostit si inmuiat, nu au avut nicidecum aspectul clasic al islerelor (cum e dealtfel cel din fotografii) si nici gustul. Nu sunt rele dar au gust pronuntat de bicarbonat (am urmat intocmai reteta si nu sunt nici incepatoare in ale prajiturilor). Si totusi…singura problema posibila ar fi cantitatile…sau zaharul pudra… care in tara unde ma aflu eu e foarte pudra, ca faina si asta poate sa fi influentat. Imi pare rau, chiar imi era dor de islere si am zis sa incerc o reteta de pe net desi am una pe care o testasem deja…

  2. Le-am facut si eu ieri. Sunt foarte bune, dar cred ca data viitoare voi face ganache. Nu stiu ce s-a intamplat la coca,dar in momentul in care o intindeam cu sucitorul mi se lipea de acesta si mi se rupea, in rest nu am nimic de comentat. Super bune. Felicitari si voi mai incerca si alte retete. Va pup. O zi buna sa aveti si La Multi Ani de Ziua Romaniei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *