Gratin de cartofi cu piept de pui

21 august 2012Diva in Bucatarie

Gratin de cartofi cu piept de pui. Gratin de cartofi cu piept de pui – o idee simpla, extrem de savuroasa, in care carnea si garnitura vin la final imbracate in branzeturi topite.

Gratin de cartofi cu piept de pui – o idee simpla, extrem de savuroasa, in care carnea si garnitura vin la final imbracate in branzeturi topite.

Eu va las mai jos cea mai buna reteta de piept de pui si cartofi gratinate. Este o reteta simpla, usor si rapid de pregatit. Va pot confirma acest lucru toti cei care au mancat si probat reteta.

Pieptul de pui, o carne fada si fara gust in general, este mai mult decat bun in aceasta combinatie.

Puteti manca gratin de cartofi cu piept de pui la pranz sau la cina, dar puteti lua si la birou in caserola.

Cartofii gratinati sunt printre retetele cele mai apreciate de gospodine, dar si de catre toti cei care iubesc retetele cu cartofi in general, dar mai ales retetele de cartofi la cuptor. La noi in casa se mananca adesea cartofi. I-am gatit in seci de feluri, asa ca ii puteti vedea pe toti intr-o colectie de retete de cartofi, iar link-ul este aici. 

Daca va plac retetele de gratin, va puteti inspira sa pregatiti si alte retete de cartofi gratinati, dar si alte retete de gratin din acest link. 

Cele mai multe retete de gratin se fac cu sos béchamel. Ei bine, reteta aceasta este atat de simpla, incat nu veti avea nevoie de sosuri. Cremozitatea de va fi asigurata de oua si branzeturile topite.

Am sa va las insa cateva sfaturi legate de fieberea cartofilor in coaja:

–se pun la fiert in apa rece, altfel vor suferi un soc termic;

– se aleg cartofi sanatosi, fara sa fie incoltiti – puteti folosi o perie sau partea abziva a unui burete ce nu a fost folosit cu detergent;

– in apa in care fierb cartofii puneti sare: la 1 l de apa eu pun 2 lingurite rase de sare;

– cartofii sunt fierti cand intra usor furculita in ei;

– coaja cartofilor fierti se indeparteaza usor imediat dupa ce au fost scosi din apa.

Reteta de gratin este perfecta atata pentru pranz, cat si pentru cina. Este iubita de toata familia.

Acestea fiind spuse, va las lista de ingrediente si modul de preparare pentru gratin de cartofi cu piept de pui.

INGREDIENTE:

(pentru 2-3 pers)

500 g cartofi fierti in coaja
300 g piept de pui
200 g mozzarella
50 g cascaval
2 oua
unt pentru uns vasul
2 linguri pesmet
cimbru verde
ulei pentru prajit

Mode de preparare gratin de cartofi cu piept de pui :

Pentru inceput am pus cartofii in coaja la fier, dupa ce i-am slat foarte bine.

Cat timp acestia de fierb am curatat pieptul de pui de pielite si ate, apoi l-am taiat bucatele mai groase (aprox 1 cm) si l-am prajit putin.

Nu l-am gatit excesiv, doar sa isi schimbe culoarea si sa se rumeneasca usor pe ambele parti.

Urmeaza coacerea si se va usca daca este gatit prea mult.

Cartofii fierti i-am curatat de coaja si i-am taiat felii.

Am feliat 150 g mozzarella. Intr-un vas uns cu unt si tapetat cu pesmet am aranjat alternativ felii de cartofi, piept de pui si mozzarella.

Am presarat cateva frunzulite de cimbru peste acestea, apoi am acoperit totul cu 2 oua batute cu sare, piper si amestecate cu 50 g cascaval si 50 g mozzarella rase.

Am pus  vasul in cuptorul preincalzit la 200°C si am copt pana s-a rumenit.

Am verificat daca ouale sunt coapte, intepand cu un varf de cutit din loc in loc, spre centrul vasului.

Am mancat gratinul de pui cu cartofi cald-fierbinte, insotit de o salata verde dar merge perfect si cu castraveti murati sau alte muraturi.

Pofta buna!

Va invit sa va abonati la canalul meu de YouTube si sa apasati clopotelul pentru a fi informati cand postez o reteta noua.

Va astept cu drag in grupul Gatesc cu Prietenii. 

Ma gasiti si pe Instagram

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *