Cozonac de post cu rahat
Cozonac de post cu rahat. Punem faina intr-un bol. Punem drojdia la dizoilvat intr-o cana cu o lingurita zahar, una de faina si 50 ml apa calduta. O punem peste faina cand creste si sta sa iasa din cana.

INGREDIENTE:
500 g faina
30 g drojdie proaspata
1 lingurita coaja rasa de portocale
50 ml ulei caldut
200 ml apa calduta
50 ml suc portocale
150 g zahar
1 lingurita esenta de vanilie
1 praf sare
Pentru umplutura:
250 g rahat
2 linguri merisoare
PREPARARE:
Punem faina intr-un bol. Punem drojdia la dizoilvat intr-o cana cu o lingurita zahar, una de faina si 50 ml apa calduta. O punem peste faina cand creste si sta sa iasa din cana.
Adaugam restul de apa si sucul de portocale, coaja rasa de portocale, esenta de vanilie si incepem sa framantam.
La final adaugam un praf de sare si uleiul. Lasam apoi aluatul acoperit cu un prosop intr-un loc caldut pana isi dubleaza volumul.
Presaram putina faina pe masa de lucru si pe aluat, apoi il intindem.
Punem bucatile de rahat si merisoarele peste aluat, apoi rulam si punem cozonacul intr-o tava tapetata.
Il mai lasam 30 minute sa creasca in forma, apoi il coacem la 180°C timp de 45-55 minute (pana trece testul cu scobitoarea). Il scoatem si il lasam sa se raceasca pe un gratar. Il putem pudra cu zahar sau realizam o glazura din zahar.
Dupa ce s-a racit il feliem si servim.
Pofta buna!
Ce pufos ti-a iesit…Asa imi plac cozonacii, sa fie pufosi 🙂
😉
Ce pufos a iesit!!
🙂