Ciuperci umplute reteta simpla si gustoasa
Ciuperci umplute. Reteta de ciuperci umplute. Reteta ciuperci umplute. Ciuperci umplute reteta. Ciuperci umplute reteta simpla si gustoasa

Ciuperci umplute, reteta simpla si gustoasa
Aceasta reteta de ciuperci umplute este irezistibila.
Umplutura este savuroasa si contine multa branza, slanina, ceapa si usturoi.
Pot fi servite ca aperitiv, dar de multe ori s-au transformat in cina simpla.
Cand aveti musafiri puteti pune in cuptor cu 30 minute inainte sa vina si ii veti bucura cu un preparat savuros.
Este una din retetele cele mai simple si mai delicioase de ciuperci umplute.
Pe cat de simplu si usor se fac, pe atat de delicioase sunt!
Noua ne plac foarte mult, asa ca sper ca o sa va placa si voua.

Ingrediente:
8 ciuperci champignon
1 ceapa
1 catel usturoi
20 g slanina afumata- puteti inlocui cu o felie sunca slaba
1 lingura pasta de ardei
o lingura de vodca
1/4 lingurita cimbru uscat
30 g branza sarata
50 g cascaval
sare
piper
1 rosie pentru decor
60 ml ulei
parmezan ras pentru topping – optional
Mod de preparare ciuperci umplute:
Pentru inceput se curata ciupercile foarte bine de praf si impuritati.
Daca tii neparat sa le speli le vei gati peste cateva ore, caci absorb apa.
Coditele vor fi tocate marunt si calite impreuna cu ceapa, usturoiul si slanina.
Apoi, se toarna putina vodca si se condimenteaza cu sare, piper si cimbru uscat.
Alcoolul se va evapora prin gatire. Poti omite acest ingredient.
In continuare se pune pasta de ardei.
Se mai lasa pe foc un minut, amestecand continutul, astfel incat sa ose omogenizeze compozitia.
Palariile ciupercilor vor fi umplute cu o lingura din amestecul din tigaie.
Peste acestea se presara putina branza sarata, apoi a se acopera cu cascaval ras sau felii rupte pe masura ciupercilor.
Optional de pot decora cu felii de rosii.
Se pun intr-un vas in care se toarna in prealabil putin ulei si o lingura de apa. Le vom tine in cuptor, la 200°C, pana se rumeneste cascavalul.
Pota buna!
Va invit sa va abonati la canalul meu de youtube