Budinca de orez cu stafide si nuca de cocos

28 mai 2015Diva in Bucatarie

Budinca de orez cu stafide si nuca de cocos. Includem in compozitie nuca de cocos, apoi albusurile batutue spuma tare cu 20 g zahar pudra.

Orezul cu lapte era una din bucuriile copilariei mele. Uneori mama ne transforma orezul in budinca si ne placea foarte mult. Si pentru ca se apropie 1 iunie si devin nostalgica, va las si voua o portie din cea mai buna budinca de orez. 😉

INGREDIENTE:

(pentru o tava 22*33 cm)

190 g orez

1 l lapte

1 praf sare

80 g zahar tos

1 plic zahar vanilat

50 g zahar pudra

semintele de la 2 pastai vanilie

1/2 lingurita coaja rasa de lamiae

3 linguri varfuite stafide

2 linguri lapte

1.5 lingurite esenta rom

2 linguri varfuite faina

1/2 lingurita praf de copt

30 g nuca de cocos

3 oua separate

60 g unt

zahar pudra pentru tapetare

PREPARARE:

In primul rand punem stafidele la inmuiat in 2 linguri lapte si 1 lingurita esenta rom, apoi punem la fiert laptele cu un praf de sare, 80 g zahar, 1 plic zahar vanilat, semintele de la 2 pastai de vanilie. Cand se apropie de punctul de fierbere adaugam orezul si coaja rasa de lamaie. Fierbem pana este facut orezul si laptele absorbit aproape in totalitate. Avem grija sa amestecam continuu spre sfarsit, astfel incat sa nu se lipeasca de oala. Luam de pe foc, adaugam stafidele, jumatate lingurita esenta rom, amestecam si lasam sa se raceasca.

budinca-de-orez-cu-nuca-de-cocos-001budinca-de-orez-cu-nuca-de-cocos-2

Mixam untul cu 30 g zahar pudra, apoi adaugam galbenusurile treptat, amestecand dupa fiecare in parte. Le incorporam in orezul fiert cu lapte, apoi punem faina amestecata cu praful de copt.

budinca-de-orez-cu-nuca-de-cocos-3budinca-de-orez-cu-nuca-de-cocos-4

Includem in compozitie nuca de cocos, apoi albusurile batutue spuma tare cu 20 g zahar pudra.

budinca-de-orez-cu-nuca-de-cocos-5budinca-de-orez-cu-nuca-de-cocos-6

Turnam budinca in tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 30-35 minute, pana devine consistenta si se rumeneste usor (putem sa acoperim cu o hartie de copt dupa 20 minute, astfel incat sa nu se inchida foarte tare la culoare). O lasam sa se raceasca pe un gratar, apoi tapetam cu zahar pudra, taiem cuburi si mancam.

budinca-de-orez-cu-nuca-de-cocos-7budinca-de-orez-cu-nuca-de-cocos-8

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *