Broscute

7 aprilie 2011Diva in Bucatarie

Broscute. Din aluat luam bucatele mici pe care le modelam in maini (mainile le pudram cu faina) ca pe niste bilute, de marimea unei nuci.

Broscute – Prajituri mici si pufoase, delicate, perfecte pentru petreceri cu multi invitati. Sunt foarte usor de facut, doar ca ai neboie de rabdare sa faci mai multe, insa efortul va fi rasplatit: copiii le vor adora pur si simplu … dar si parintii lor!

Broscutele de fata le-am pozat in timp ce dna.Elenma le pregatea pentru ziua nepotului. Leo avea musfiri pe seara, iar bunica ii pregatea fursecurile preferate. Cand mi-a povestit ce o sa pregateasca am dat fuga la 2 case distanta sa imi iau aparatul si sa fac poze etapelor. Poate ca nu sunt cele mai bune poze, nici cele mai frumoase, dar conteaza rezultatul si va spun ca sufletul meu a fost foarte incantat de ce a gustat.

Asa cum se va vedea nu se fac greu deloc, dar necesita timp de pregatire. partea cu relizatul cercurilor din aluat poate parea migaloasa, consumatoare din timp, dar imediat cum te prinzi cum sa le faci usor va merge repede si usor.

Nu stiu daca aceste broscute le pot integra in categoria „prajituri” sau „fursecuri”, fapt ce ar putea conta cel mai putin, insa am fost intrebata si primul raspuns a fost fursecuri. Voi ce credeti: sunt prajituri sau fursecuri?

Bezeaua cu nuca, blatul subtire al acestei dulcegarii, o transforma in ceva absolut delicios, in acel ceva caruia nu ii poti rezista. Si de ce ai face acest lucru? O viata are omul si trebuie sa ne bucuram de fiecare moment al ei. Fie si daca acesta inseamna un fursec umplut cu bezea cu nuca ce poarta denumirea caraghioasa de „broscute”.

Acestea fiind spuse, nu va mai retin atentia si va las sa descoperiti cat de usor se fac. Si, daca va hotarati si le incercati, nu uitati sa trimiteti o poza. O voi publica cu mare drag.

Iar daca veti distribui reteta va multumesc anticipat.

INGREDIENTE:
(Pentru 66-70 buc)

Pentru aluat:
300 g faina
300 g unt
8 galbenusuri

Pentru umplutura:
8 albusuri
300 g zahar
300 g nuca macinata
4 plicuri zahar vanilat

PREPARARE:

In primul rand untul si ouale trebuie sa fie la temperatura camerei. Incepem pregatirea aluatului, care va avea nevoie sa stea la frigider cateva ore (peste noapte ar fi perfect). Amestecam untul si faina cu mana, apoi integram galbenusurile.

Framantam aluatul pana devine compact. Daca este prea moale mai aruncam un praf de faina si framantam. Nu trebuie sa mai ramana lipit de degete. Il punem pe o farfurie, il acoperim cu o folie alimentara si il dam la rece.

Inainte sa scoatem aluatul din frigider pregatim umplutura amestecand albusurile pana devin o spuma tare. Adaugam zaharul si cel vanilat cate putin, continuand sa mixam. La sfarsit punem nucile macinate amestecand usor cu o lingura, de le exterior catre interior, pana omogenizam crema.

Din aluat luam bucatele mici pe care le modelam in maini (mainile le pudram cu faina) ca pe niste bilute, de marimea unei nuci.

Vom intinde aluatul cu un sucitor pe un blat pe care presaram faina, astfel incat sa obtinem un cerc cu un diametru de aproximativ 9 cm. Punem 1 lingurita cu varf de umplutura pe o parte a aluatului, apoi acoperim cu cealalta jumatate, prin pliere, fara sa lipim marginile. Cand se vor coace se umfla umplutura si aluatul de deschide precum gura unei broscute.

Le vom coace in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 10-12 minute, pana devin aurii. Pudram cu zahar pudra si servim.
Broscutele pot fi pastrate si o saptamana, daca aveti grija sa le acoperiti.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *