Orzo cremos cu ciuperci si spanac

28 octombrie 2025Diva in Bucatarie

Orzo cremos cu ciuperci. Reteta de orzo cremos. Reteta italiana de paste orzo. Paste cremoase rapide, Reteta rapida cu orzo. Cum se face orzo cremos.

orzo cremos cu ciuperci si spanac A
Porții: 4 Portii Dificultate: Usor Timp prep: 5 Min Timp gatire: 15 Min Timp total: 20 Min

Orzo cremos cu spanac si ciuperci este un preparat rapid, simplu si usor, de inspiratie italiana, pregatit in mai putin de 30 minute.

Este un fel de risotto, dar mai simplu. Poate fi mancat ca fel principal, fara carne, dar si pe post de garnitura langa orice tip de friptura.

Aceste paste orzo cu spanac si ciuperci sunt un  preparat delicios, potrivit pentru orice masa.

Nu ai nevoie de experienta in bucatarie pentru a-l pregati.

Sfaturi

Unul din secretele unui orzo cremos reusit este modul in care este gatit.

Nu ai nevoie sa murdaresti mai multe vase pentru a gati.

Alege o tigaie cu fund gros pentru ca sa fie distribuita uniform caldura.

Lichide si aromatizare

Orzo trebuie fiert lent, treptat, pentru a absorbi lichidul si a deveni moale, fara sa fie lipicios.

Lichidul se adauga treptat, amestecand constant pentru a evita lipirea si a crea consistenta cremoasa.

In loc de apa recomand sa folosesti supa clara de pui sau de legume.

Ciupercile se gatesc in prealabil. Daca le tai la aceeasi marime se gatesc in acelasi timp.

Spanacul se adauga doar la final pentru o nota de prospetime. Amesteci usor dupa ce le incorporezi.

In loc de apa recomand sa folosesti supa clara de pui sau de legume.

Gasesti reteta de supa clara de legume (stock) daca apesi aici.

Cand faci supa de pui pune deoparte, in congelator, cate 500 ml. Asa o poti folosi la alte preparate, cum ar fi aceasta reteta.

orzo cremos cu ciuperci si spanac B

Despre ingrediente

  • * Orzo – Sunt paste mici, in forma de orez.
  • * Spanac – Cel mai bine merge spanacul proaspat, iar baby spanac este perfect. Poti sa-l inlocuiesti cu frunze de kale, taiate mai mici.
  • * Ciuperci – poti sa folosesti orice tip de ciuperci iti plac (champignon albe sau brune, hribi, galbiori, shiitake).
  • * Ceapa – am folosit o ceapa de apa, dar merge orice tip de ceapa ai la indemana, chiar partea alba de la ceapa verde.
  • * Smantana de gatit – recomand spantana cu grasime ridicata pentru gust bun
  • * Sare si piper – dupa gust
  • * Ulei de masline extravirgin de calitate
  • * Parmezan – asigura cremozitate si gustul foarte bun

Pastrare si servire

  1. In frigider, intr-un recipient inchis ermatic, pana la doua zile. A doua il reincalzesti pe plita la foc mic-mediu sau in cuptorul cu microunde. Cand il reincalzesti poti adauga 20 ml lichid (apa sau supa).
  2. Nu recomand congelarea acestui preparat. Nu va avea acelasi gust si textura dupa decongelare.
  3. Il mananci imediat cum ai oprit focul. Presari parmezan ras sau branza preferata.
  4. Poti sa adaugi si verdeata (patrunjel sau busuioc proaspat, pentru aroma si culoare).

Daca vrei sa incerci orzo cu creveti iti las reteta aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe canalul de youtube pentru retete simple si gustoase.

Aceasta reteta de orzo cremos cu spanac si ciuperci este perfecta pentru cinele rapide sau momentele in care vrei un preparat gustos, fara efort.

Textura cremoasa si aromele preparatului te vor cuceri si il vei reface de cate ori vei avea ocazia.

Iti las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pas cu pas.

Ajustează porțiile

Ingrediente

0/10 Ingrediente

Instrucțiuni

0/4 Instrucțiuni
  • Orzo cremos cu ciuperci si spanac 1
    Pentru inceput am curatat bine ciupercile, apoi le-am taiat in bucati de marime medie. Am incins tigaia,apoi am adaugat uleiul de masline. Cand acesta a inceput sa sfaraie am pus ciupercile. Le-am lasat pe foc pana au eliminat tot lichidul si s-au rumenit pe toate partile. In acest timp am tocat ceapa.
  • orzo cremos cu ciuperci si spanac 2
    Am scos ciupercile din tigaie, am completat cu o lingura de ulei, apoi am sotat ceapa pana s-a inmuiat. Peste aceasta am pus orzo si l-am amestecat bine cu ceapa calita.
  • Orzo cremos cu ciuperci si spanac 3
    Am turnat 600 ml de supa fierbinte in trei transe. Urmatoarea transa de lichid a fost adaugata doar dupa ce prima a scazut bine. Cand am avut in vas doar putina supa am adaugat ciupercile si smantana pentru gatit. Ar trebui ca timpul total de gatire cu supa sa fie cu un minut mai putin decat cel trecut pe ambalaj. Am lasat 1 minut sa dea in clocot cu smantna ade gatit, apoi am pus frunzele de baby spanac.
  • orzo cremos cu ciuperci si spanac 4
    Ultimul ingredient adaugat a fost parmezanul. Dupa ce am amestecat am lasat pe foc pana cand parmezanul s-a topit si am obtinut o consistenta cremoasa - se intampla foarte rapid, in aproximativ 30 secunde. Am impartit in farfurii, am presarat putin parmezan si am mancat cu mare pofta. Asta va doresc si voua!

Notă

Daca ai intoleranta la gluten poti cauta paste fara gluten. Smantana pentru gatit poate fi inlocuita cu crema de soia saucrema de orez. Exista parmezan vegan pentru cei care au intoleranta la lactate.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *