Brownie cu ananas
Brownie cu ananas. Brownie cu ananas. reteta brownie cu ananas. Brownie cu ananas reteta diva in bucatarie. cum faci brownie cu ananas

Brownie cu ananas – un desert exotic si ciocolatos
Daca iubesti combinatiile inedite intre ciocolata intensa si fructe suculente, atunci aceasta brownie cu ananas te va cuceri de la prima inghititura.
Desertul imbina textura densa si umeda a unui brownie clasic cu aroma proaspata si usor acidulata a ananasului, creand un gust echilibrat si surprinzator.
Este delicios, se face rapid si usor si are ingrediente simple, usor de procurat.
Brownie cu ananas este un fel de prajitura negresa in varianta americana. Contine oblogatoriu ciocolata si unt si nu are niciodata praf de copt.
De ce sa incerci aceasta reteta de brownie cu ananas
Brownie-ul este una dintre cele mai iubite prajituri cu ciocolata, iar adaugarea ananasului ii ofera o nota tropicala si un plus de prospetime. Este o alegere excelenta pentru:
- momentele in care vrei un desert rapid, dar special;
- zilele toride, cand cauti ceva dulce, dar nu prea greu;
- mesele festive, unde vrei sa aduci o prajitura cu aspect apetisant si gust unic.
Sfaturi pentru un brownie perfect
- Foloseste ciocolata de calitate, cu un continut ridicat de cacao, pentru o aroma intensa.
- Ananasul poate fi proaspat sau din conserva, bine scurs, pentru a evita un aluat prea umed.
- Nu coace prajitura prea mult — interiorul trebuie sa ramana usor moale si ciocolatos.
- Timpul de coacere depinde de puterea cuptorului din dotare, dar si in functie de vasul in care se coace.
- Raportul dintre cantitatea de unt+ ciocolata+oua trebuie sa fie mai mare decat al ingredientelor solide.
Cu doar cateva ingrediente simple si putin timp, poti prepara un brownie cu ananas spectaculos, ideal pentru orice ocazie dulce!
Nu va faceti probleme daca nu se va taia frumos. La prajiturile de acest gen conteaza textura si gustul!

Cand musti din felia de brownie cu ananas simti cum se topeste acest desert in gura.
Despre ananasul din brownie
In general folosirea fructelor intr-o prajitura poate crea probleme. Apa eliminata de acestea in timpul coacerii poate avea ca rezultat aluat crud (sau cu aspect de crud) in jurul fructelor.
Din acest motiv acestea trebuie sa fie tapetate cu putina faina sau amidon.
Am ales sa folosesc fructele din compot, a caror umiditate o puteam controla. Aroma de ananas este placuta, subtila si fresh.
Se simte si romul, iar acestea, impreuna, dau cea mai placuta combinatie cand sunt scufundate intr-o baie de ciocolata.

Daca vreti sa va inspirati si sa pregatiti si alte retete de brownie/negrese atunci dati click aici.
Va las acum lista de ingrediente si modul de preparare pentru brownie cu ananas:
Ingrediente:
(pentru o forma cu diametrul de 22 cm)
2 oua
1 varf cutit sare
150 g zahar tos
1 plic zahar vanilat Bourbon
120 g unt
100 g ciocolata neagra
1 praf scortisoara
130 g faina
10 g pudra de cacao
1 lingura rom
200 g ananas din conserva
Cum se face brownie cu ananas:
Pentru inceput am pus rondelele de ananas la scurs. Daca aveti cuburi le puneti pe acestea. Am dat drumul la cuptor la 180°C – pe venitilatie.
Am mixat ouale cu un varf cutit zahar. Am adaugat zaharul vanilat Bourbon, am continuat sa mixez la viteza mare un minut.


Am adaugat zahar tos treptat. In acest timp am pus ciocolata cu untul la topit, la bain-marie.
Am mixat in jur de 10 minute. Compozitia a devenit foarte cremoasa si si-a marit volumul foarte mult. Am luat ciocolata si untul topite de pe foc, apoi le-am lasat cateva minute sa se raceasca (nu mai mult de 5).
Le-am incorporat in compozitie, turnand in fir subtire si mixand rapid.


Am amestecat faina cu pudra de cacao, apoi le-am incorporat. Am adaugat scortisoara si rom si am mixat pentru ultima oara. Am taiat rondelele de ananas in cuburi (daca ati cumparat conserva de ananas in cuburi sariti etapa).


Am pudrat cu faina cuburile de anans obtinute si le-am pus in aluat, am amestecat cu o spatula, apoi am turnat aluatul in forma tapetata cu hartie de copt.
Am copt brownie in cuptorul preincalzit timp de 25 minute. Cand a fost gata am lasat prajitura sa se raceasca pe un gratar.


Prajitura este foarte gustoasa si se face foarte usor.
Sper ca o pregati si voi curand reteta de brownie cu ananas.
Ma gasiti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Daca v-a placut reteta va invit sa ma urmariti pe canalul de YouTube.
Multumesc, Diana Gabriela Dima pentru poze – brownie simplu si brownie cu ananas!





















