Braduti din salam de biscuiti

2 decembrie 2016Diva in Bucatarie

Braduti din salam de biscuiti. Amestecam biscuitii cu zaharul pudra, cacao, untul topit si racit, lapte si rom (daca bradutii sunt pentru copii inlocuim romul cu lapte).

Braduti din biscuiti – reteta de salam de biscuiti transformata intr-un desert de sezon. Poate fi distractiv daca ii rugam pe copii sa ne ajute cu pregatirea si ornarea bradutilor. Acesti braduti pot fi cadouri dulci pentru cei dragi si sunt convinsa ca vor fi vedetele unui candy bar pregatit in aceasta luna.

INGREDIENTE:

200  g biscuiti

30 g praf de cacao neagra

80 g zahar pudra

100 g unt

110-120 ml lapte

10 ml rom inlocuim cu lapte pregatim pentru copiii

Pentru glazura

1 albus ou

200 g zahar pudra

1 lingurita suc lamaie

ornamente din zahar

PREPARARE:

Pentru inceput pregatim glazura: mixam albusul cu un varf cutit sare, apoi cu zaharul pudra si la final cu sucul de lamaie. In functie ed marimea albusului este posibil sa mai adaugam zahar sau putina apa. Lasam glazura sa astepte la temperatura camerei pana terminam de pregatit bradutii. Sfaramam biscuitii pusi intr-o punga cu un facalet, astfel incat sa ramana bucati mai mari si mai mici.

Amestecam biscuitii cu zaharul pudra, cacao, untul topit si racit, lapte si rom (daca bradutii sunt pentru copii inlocuim romul cu lapte).

braduti-din-salam-de-biscuiti-1braduti-din-salam-de-biscuiti-2

Amestecam pana se omogenizeaza compozitia, impartim aluatul in bile cu cantitate egala, apoi le modelam in forma de conuri. Putem incerca si un model al crengilor, insa este foarte migalos de glazurat.

braduti-din-salam-de-biscuiti-3braduti-din-salam-de-biscuiti-4

Glazuram bradutii fie scufandu-i in glazura, fie turnam cu lingurita glazura, apoi ii decoram cu ornamente din zahar, martipan, nuca de cocos colorata verde, ciocolata.

braduti-din-salam-de-biscuiti-a

Fiului meu ii plac foarte mult. Daca va plac si voua si ii incercati va astept pozele la office@divainbucatarie.ro. Daca ii dati un share va multumesc! 🙂

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *