Cheesecake cu speculoos si visine
Cheesecake cu speculoos si visine
Cheesecake cu speculoos si visine, desert perfect pentru sarbatori
Sarbatorile de iarna se apropie, asa ca incepem sa ne facem planuri pentru meniul special pe care il vom pregati.
Indiferent de ce vom alege pentru aperitive, friptura sau sarmalele, vom avea in vedere faptul ca desertul este foarte important.
Trebuie sa fie delicios, usor de savurat, pentru ca meniul nostru sa fie deosebit, iar nota finala irezistibila.
Din acest motiv am ales un cheesecake cu arome de scortisoara, nucsoara, cuisoare si cardamom date de crema speculoos si completate perfect de gustul dulce acrisor al unor visine ce s-au imprietenit foarte usor cu o crema de otet balsamic si au realizat cel mai perfect topping pentru un cheesecake.
Iata cum pregatiti cel mai bun cheesecake pentru sarbatorile de iarna:
INGREDIENTE:
Pentru blat:
180 g biscuiti digestivi
100 g unt
Pentru crema de branza:
500 g ricotta
120 g zahar pudra
200 ml frisca lichida
150 g crema speculoos
1 lingura rom
1 lingurita crema de otet balsamic Ponti
10 g gelatina praf
60 ml lapte
Pentru topping:
300 g visine congelate
50 g zahar
1 lingura crema de otet balsamic Ponti
2 foi gelatina sau 4 g gelatina praf
15 g amidon
PREPARARE:
Pregatim pentru inceput blatul. Biscuitii pisati sau macinati ii amestecam cu unt, ii frecam in mana pentru a intra bine untul in ei, apoi ii punem intr-o forma cu pereti detasabili. Apasam cu fundul unui pahar sau cu degetele, astfel incat acestia sa se lipeasca bine si sa obtinem o baza omogena. Punem blatul in frigider cat timp pregatim crema.
Amestecam ricotta cu 100 g zahar pudra, apoi adaugam crema de speculoos si amestecam pana se omogenizeaza.
Turnam o lingura de rom, apoi o lingurita crema de otet balsamic Ponti ce are rolul de a accentua gustul si savoarea aromelor din ricotta. Crema de otet balsamic Ponti este obtinuta din must de struguri fiert inainte ca acesta sa fermanteze, fapt pentru care nu are gustul otetului de vin. Poate fi folosita in prajituri, sosuri pentru inghetate, salate de fructe, deserturi din branza, dar si la diverse gustari, salate, sosuri, preparate din carne, peste sau legume. Are aciditate scazuta, densitate mare, un gust dulce-acrisor si o culoare bruna.
Mixam frisca lichida cu 20 g zahar pudra pana se intareste, apoi o incorporam in crema de branza. Hidratam gelatina cu lapte, o lasam in jur de 3-4 minute, apoi o dizolvam la baine-marie. Pentru a fi incorporata usor adaugam 2 linguri din crema de branza la baine- marie, amestecam bine, astfel incat si aceasta sa devina fluida. Turnam branza cu gelatina peste crema de branza cu speculoos si omogenizam compozitia, apoi o turnam peste blatul de biscuiti.
Punem cheesecake-ul la frigider pana pregatim toppingul. Punem la fiert visinele cu zaharul si 50 ml apa. Dupa cateva clocote incorporam amidonul, adaugam 1 lingura crema de otet balsamic Ponti si lasam sa fiarba pana prinde consistenta. Luam de foc si lasam sa se raceasca.
Punem foile de gelatina in apa rece pentru 10 minute, apoi le amestecam cu compozitia de visine cat este inca usor calduta. O vom turna peste crema de ricotta cu speculoos cand este aproape rece, nivelam si lasam cheesecake-ul la frigider minim 4 ore inainte de a fi servit.
„Reinventeaza gustul cu Ponti” este cel mai bun slogan la care ma gandesc la finalul acestei retete. Noi am savurat acest cheesecake pana la ultima bucatica, asa ca voi repeta experienta de sarbatori, dar voi avea in vedere si restul de minunatii din oferta celor de la Ponti pentru a glasa piciorul de porc sau pentru o reteta cu peste pentru noaptea dintre ani.
Va invit sa va abonati la canalul meu de youtube
mmmm, gustos
Super bun!
Of…