Crochete de cartofi cu dovlecei si ciuperci
Crochete de cartofi cu dovlecei si ciuperci. Luam o lingura din compozitie, o dam prin faina, apoi prin ouale batute si la final prin pesmet, avand grija sa dam forma dorita crochetelor.

Crochetele acestea sunt perfecte pentru o gustare sau chiar pentru cina, fapt pentru care am ales sa le pregatesc cu ciupercile de Sun Food deoarece conservate dupa metode traditionale, fara aditivi alimentari. Pentru familia mea aleg sa gatesc cu ingrediente santoase, de calitate, asa ca Sun Food Fructe si legume se potrivesc cerintelor mele.
INGREDIENTE:
350 g cartofi – fierti in coaja
2 dovlecei mici-medii
2 borcane ciuperci taiate 280 g de la Sun Food
1 galbenus
100 g cascaval ras
3 linguri parmezan ras fin
50 g faina
1 lingura gris
1 catel usturoi
patrunjel verde
sare
piper
1 varf cutit nucsoara
Pentru topping:
faina
3 oua
pesmet
ulei pentru prajit
PREPARARE:
Curatam de coaja cartofii fierti, apoi ii radem.
Tocam ciupercile si radem dovlecelul.
Calim in 2 linguri ulei un catel usturoi taiat pe jumatate pana devine auriu, apoi il scoatem si il aruncam. In acest ulei aromat calim dovleceii rasi si storsi bine in mana (lichidul poate strica consistenta finala), apoi adaugam cartofii si ciupercile si le calim putin impreuna. Luam de pe foc, lasam sa se raceasca, apoi adaugam un galbenus batut, cascavalul ras, parmezanul, patrunjelul tocat, sare, piper, nucsoara, apoi amestecam pana se 0mogenizeaza compozitia.
Incorporam faina si grisul si amestecam.
Luam o lingura din compozitie, o dam prin faina, apoi prin ouale batute si la final prin pesmet, avand grija sa dam forma dorita crochetelor.
Le prajim in ulei incins pana se rumenesc usor pe ambele parti.
Le scoatem cu o lingura cu gauri (spumiera) si le punem pe servete de hartie ce vor absorbi surplusul de ulei. Le servim imediat, pentru ca sunt pur si simplu irezistibile.
Va urez spor la pregatit si pofta buna!
Mmm yami o sa incerc varianta la cuptor sa poata manca si copilu:-)
Arata intr-un mare fel !! Trebuie incercate!
Arata foarte apetisante yumiii, maine le incerc neaparat 🙂
Nu merita incercat!murdaresti si jumate de bucatarie ia si mult timp iar finalul este unul gretos ce nu isi merita efortul!reteta suna bine si creaza tentatie dar nu e buna de nimic!!
Mai incearca o data inainte sa dai o nota asa proasta. Vor iesi sigur. Eu ieri am facut „doglutzi” . Ceva f asemanator. Au iesit excelenti. Si multi. Singura diferenta: compozitia o invelesti in piure si prajesti in ulei. Deliciosi !
Da È™i eu cred ca vor absorbi mult ulei È™i sunt gretoase……
Va recomand sa incercati si apoi sa lasati un comentariu. In ulei incins bine nu vor avea timp sa absoarba, doar se vor rumeni pe ambele parti.
Un aperitiv de lux . Merita facut la fiecare ocazie .