Banana bread
Banana bread. Bananele le strivim cu o frurculita sau o lingura de lemn, apoi le amestecam cu oua, ulei, lapte si otet.
INGREDIENTE:
2 banane coapte – 220 g
2 oua
80 ml lapte
5 picaturi otet
80 ml ulei
200 g zahar
150 g faina
50 g amidon
3/4 plic praf de copt
55 g nuci macinate
30 g nuci tocate grosolan
PREPARARE:
Bananele le strivim cu o frurculita sau o lingura de lemn, apoi le amestecam cu oua, ulei, lapte si otet.
Adaugam apoi zaharul, faina, amidonul si praful de copt. Amestecam pana se omogenizeaza compozitia.
Incorporam nucile tocate fin si cele tocate grosolan si asta este tot.
Turnam aluatul intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt si il coacem aproximativ 60 de minute in cuptorul preincalzit la 180°C.
Il lasam apoi sa se raceasca si servim.
Pofta buna!
Ce bunatate! Perfect pt micul dejun!
arată foarte bine si cred ca este foarte gustos
Mmm, ce bun trebuie sa fie! Pup!
Musai sa o incerc si cu nuci…cred ca e si mai buna combinatia banane-nuci 😛
De mult vreau sa incerc si eu reteta asta!!
Oare se poate introduce încă o banană și scoate complet zaharul? 🙂