Fasole verde cu susan
Fasole verde cu susan. Fasolea verde cu susan se prepara foarte rapid. O mancam ca atare in perioada postului sau atunci cand suntem satui de prea multa carne, dar merge si pe post de garnitura.

Fasolea verde cu susan se prepara foarte rapid. O mancam ca atare in perioada postului sau atunci cand suntem satui de prea multa carne, dar merge si pe post de garnitura.
INGREDIENTE:
(pentru 2 portii)
400 g fasole verde – congelata
3 legaturi de ceapa verde
1 legatura usturoi verde
2 morcovi mici-medii rasi
1 felie mica telina rasa
1/2 lingurita ghimbir ras
2 linguri sos de soia
2-3 linguri ulei de palmier
piper
1-2 linguri seminte susan
350 ml apa
Optional: 1/2 lingurita fulgi de ardei iute
PREPARARE:
In primul rand punem semintele de susan intr-o tava pentru 5 minute in cuptorul preincalzit la 200°C. Tocam grosolan ceapa si usturoiul si le calim 1-2 minute in uleiul incins, la foc mediu-mic.
Adaugam ghimbirul ras, amestecam si calim inca 20-30 secunde, apoi punem morcovul si telina.
Mentinem pe foc inca 1 minut, apoi punem fasolea verde. Perpelim impreuna toate legumele pret de 2 minute, adaugam sosul de soia, piper proaspat macinat si fulgi de ardei iute daca ne place picant. Avem grija sa amestecam cat de des putem.
Stingem cu apa, punem capacul si lasam la foc mic timp de 5 minute. Luam capacul dupa acest interval si lasam pana se evapora lichidul. Fasolea ar trebui sa fie al-dente, nu foarte moale, nu vrem sa mancam ceva fara consistenta. Presaram semintele de susan, amestecam si servim imediat.
Pofta buna!
Ce bun, abia astept sa incerc mai ales ca a inceput postul! Un inceput de saptamana minunat!
Anca mie mi s-a parut o reteta buna si rapida!
Interesanta combinatie. N-am mancat niciodata..
Pup
Simona, este prima oara cand am incercat si eu aceasta combinatie si mi-a placut!
Mmm, ce combinatie apetisanta!!!O trec pe lista neaparat:)Pup!
Te pup, Licuta!
Ce mancare buna si sanatoasa!!!!
Multumesc, Timea!
Buna idee pentru post 😉
Multumesc, Poliana!
O combinatie perfecta!
🙂