Placinte turcesti cu carne
Placinte turcesti cu carne. Placinte turcesti. Reteta simpla si usoara de placinte turcesti cu carne. Placinte turcesti cu carne, prajite in tigaie. Tigarete cu carne.
Placinte tigarete turcesti. Borek tigarete cu carne. Placinte turcesti rulate cu carne. Placinte turcesti cu foi yufka. Sigara Borek cu carne. Sigara böreği.
Rulourile turcesti Sigara Borek, cunoscute si sub denumirea de “tigarete” sunt savuroase si se fac foarte usor. Sunt servite pe post de aperitiv sau gustare. Pregatirea acestora este extrem de simpla.
Varianta de placinte turcesti cu branza este mult mai cunoscuta, dar in Turcia se pregatesc si cu alte umpluturi (cartofi sau spanac).
Poti citi reteta de sigara borek cu branza daca apesi aici.
Orice umplutura alegi vor fi savurate cu mare pofta.
Ne place mult mancarea turceasca, asa ca pregatesc adesea preparate pe care le-am incercat fie in vacante, fie in restaurantele cu specific turcesc.
Cred ca toti cei care au mancat aceste placinte turcesti cu carne s-au indragostit de ele.
Le-am pregatit ca aperitiv de ziua mamei mele si au avut mare succes.
Iti las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare explicat pas cu pas.
Ingrediente placinte turcesti cu carne:
330 g foi yufka – 17 foi triunghiulare
40 ml ulei de masline
1 ceapa mica tocata foarte marunt
250-300 g carne tocata de vita
sare
piper
1/2 lingurita fulgi de ardei iute sau 1/2 ardei iute tocat marunt
1/2 lingurita pudra de chimion (NU seminte CHIMEN!)
1/2 lingurita pudra de boia afumata
2 linguri patrunjel tocat
100 g cheddar ras
100 ml apa pentru umezit foile yufka
ulei de floarea soarelui pentru prajit placintele
Mod de preparare placinte turcesti cu carne:
Pentru placinte turcesti cu carne am folosit foi yufka triunghiulare.
Daca nu gasti in magazine decat foi cu forma rotunga le vei taia in triunghiuri.
Am inceput cu pregatirea umpluturii. Am tocat o ceapa foarte marunt si am calit-o in ulei de masline pana sa inmuiat si a devenit sticloasa. Am adaugat carnea tocata de vita si am continuat sa calesc, amestecand destul de des.
Am turnat 150 ml apa pentru ca aceasta sa se gateasca mai bine.
Am adaugat sare, piper, pudra de boia afumata, fulgi de ardei iute si pudra de chimion.
Am lasat pe foc pana cand apa sa evaporat si carnea sa gatit. Am oprit focul si am adaugat patrunjelul verde tocat.
Am lasat sa se raceasca, apoi am trecut la asamblarea placintelor turcesti cu carne.
Am pus o lingura varfuita de carne, am presarat putina branza rasa peste ea, apoi am sigilat aducand marginile in interior.
Am rulat spre varf fara sa strang foarte tare. Ultimii 2-3 cm din aluat i-am umezit cu apa introducand capatul intr-un bol cu apa.
Am continuat rularea, foaia lipindu-se foarte bine. Nu se va desface in timpul prajirii.
Am repetat operatiunea pana am terminat umplutura si foile.
Am incins ulei intr-o tigaie si am prajit placintele turcesti cu carne pana au devenit aurii pe toate partile.
Am pus ulei in asa fel incat acestea sa nu treaca de jumatate lor cand se prajesc.
Le-am intors cu grija, cu un cleste, ca sa nu le sparg sau sa le intep, caci branza va iesi ele.
La final le-am scos pe o farfurie acoperita cu prosop de hartie ce a absorbit surplusul de ulei.
Poti sa le prajesti chiar daca ai ales sa faci placinte turcesti cu carne din foi subtiri de placinte.
Daca vrei sa eviti prajirea in ulei poti sa le stropesti cu un pulverizator cu ulei si le gatesti in air fryer.
In cuptor nu ies la fel de crocante, dar puteti incerca si aceasta varianta.
Servire placinte turcesti cu carne:
Merg de minune cu un sos de iaurt cu castraveti ( cacik ), dar si cu un sos picant de rosii.
Sunt perfecte calde, dar daca iti raman le poti incalzi a doua zi 15-20 secunde in cuptorul cu microunde.
Dupa incalzire foile se vor inmuia, nu vor mai fi crocante.
Ma gasesti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.