Preparate traditionale care pastreaza magia Craciunului

7 decembrie 2021Diva in Bucatarie

Preparate traditionale care pastreaza magia Craciunului.

Sarbatorile ne bat la usa, dar parca nu le mai primim cu asa mare entuziasm precum o faceam atunci cand eram copii. Totusi se simte o incarcatura speciala si fiecare se bucura in felul lui, chiar daca in ultimul timp, mult mai rezervat.

Pentru a pastra traditia si magia de odinioara, ne-am gandit sa facem o lista cu preparate, care nu trebuie sa lipseasca de Craciun din nicio casa.

Cafeaua traditionala de Craciun

Consumatorii de cafea inraiti sau pur si simplu cei care beau cafea doar ocazional, nu trebuie sa rateze aroma imbietoare a traditionalei cafele de Craciun.

Reteta este simpla si nu necesita aptitudini speciale. Se face cafeaua obisnuita la ibric sau la un espressor manual sau automat, la care se adauga 1 lingurita de scortisoara, jumatate de lingurita de praf de ghimbir, un varf de lingurita de nucsoara si un varf de cutit de pastaie de vanilie zdrobita, pentru o aroma divina.

Se spune ca cine isi incepe ziua de Craciun cu o gura din acest elixir va fi plin de energie toata ziua. Si lasand de o parte ce se spune, senzatia pe care ne-o ofera aceasta cafea este unica si irezistibla.

Preparatele din carne de porc

Chiar daca traditia taierii porcului o mai intalnim doar pe alocuri, in general la sate, sau la pensiunile care vor sa ofere turistilor o experienta desavarsita, preparatele traditionale din carne de porc nu au cum sa lipseasca de pe masa de Craciun.

Sarmalele, carnatii, caltabosii, toba, piftia sau soriciul sunt principalele surse de delectare a papilelor gustative si deliciul gurmanzilor. Pofticiosii vor sa se infrupte. Asta este traditia si odata cu ea, mergem  si noi inainte, incercand sa nu facem mari excese.

Chiar daca nu participam la sacrificarea propriu-zisa a porcului nu putem rata nicidecum mult ravnita pomana a porcului, care ramane unul dintre preparatele traditionale cele mai stravechi.

Salata Boeuf

Ca sa-i mai dam un ragaz sistemului digestiv, ne asiguram ca de pe masa de Craciun nu lipseste salata Boeuf. Pe langa faptul ca este un fel de mancare mai usor, ea reprezinta o piesa de arta in meniul de sarbatori.

Cozonacul

Traditia spune ca orice gospodina era gata de maritat atunci cand cozonacul ii iesea mare si gustos.

Datorita evolutiei tehnologice, cozonacul perfect poate fi obtinut chiar si de un incepator in ale gatitului. E nevoie doar de o reteta testata, un robot de amestecat aluatul si un cuptor bun, iar treaba e ca si facuta. Asigurati-va ca in alegerea electrocasnicelor consultati un ghid de cumparaturi online.

Niciun desert din lume nu se compara cu traditionalul cozonac in ziua de Craciun. Si daca mai punem in plus atmosfera creata de colindatori sau pentru cei norocosi aparitia fulgilor de nea, vom avea parte de amintiri de neuitat.

Pentru ca tabloul de Craciun sa fie complet, vom degusta preparatele traditionale alaturi de familie, in jurul bradului, intr-o atmosfera feerica. Acest tablou imaginar va ramane in memorie fiecaruia de-alungul anilor si de fiecare data va fi o bucurie sa ne aducem aminte de momentele petrecute in familie de sarbatori.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *