Tort cu spuma de capsuni si doua tipuri de blat

11 august 2021Diva in Bucatarie

Tort cu spuma de capsuni

TORT CU SPUMA DE CAPSUNI SI DOUA TIPURI DE BLAT

Tort cu spuma de capsuni si doua tipuri de blat este un desert ce va cuceri pe oricine. Ce poate fi mai bun  decat sa intalnesti intr-o felie de tort capsuni, frisca, o insertie de capsuni aroamata cu busuioc, blat de pandispan vanilat si un blat crocant?

Din descriere va parea un tort sofisticat, cu etape complicate, dar va garantez ca totul se face atat de usor si rapid, incat atunci cand il veti pune in frigider veti realiza ca mai grea este asteptarea pana la momentul il care il taiati.

Reteta de tort cu spuma de capsuni si doua tipuri de blat este deliciul ce va fi apreciat de toti cei care il vor incerca.

Ajutorul meu pentru pregatirea acestui tort a fost robotul Kenwood Chef XL. Kenwood este marca Numarul 1 în Europa în roboti de bucatarie.

Sursa: Institut independent de cercetare – anul 2020 – date privind valoarea vânzărilor.

Sunt convinsa ca toata lumea gateste cu chef daca are un robot atat de bun.

Daca sunteti incepatori in ale gatitului, cu Kenwood Chef XL o sa va simtiti adevarati chefi in bucataria voastra.

Mi-a fost un real ajutor pentru realizarea acestui tort cu spuma de capsuni si doua tipuri de blat, timpul de pregatire fiind injumatatit, iar procesul in sine a fost ca o joaca de copil.

Robotul KenwoodChef XL  are un motor puternic de 1200 W, ce garanteaza prepararea rapida.  Este stabil, cu cu vas mare si accesorii de patiserie din otel inoxidabil.

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru tortul cu spuma de capsuni si doua tipuri de blat:

Ingrediente:

Tort cu diametrul de 24 cm

Pentru blatul crocant:

(diametrul de 20 cm)

60 g biscuiti digestivi

50 g unt foarte moale

1 varf cutit sare

1 plic zahar vanilat Bourbon

un ou

50 ml lapte

40 g zahar pudra

50 g faina

Pentru blatul de pandispan:

(diametrul de 20 cm)

3 oua

1 varf cutit de sare

90 g zahar pudra

80 g faina

1 lingurita extract de vanilie

Pentru spuma de capsuni si insertia de capsuni cu busuioc:

Sirop din 400 g capsuni, 200 g zahar tos, 20 ml suc lime

2-3 crengute de busuioc

700 ml smantana pentru frisca

27 g gelatina

120 g zahar pudra

Pentru decor

120 g capsuni

frunze de menta sau busuioc

Mod de preparare:

Va las pentru inceput reteta explicata in format video.

Iata si explicatiile scrise:

Pentru inceput am pregatit blatul crocant. Am pus biscuitii in bolul mixerulului si i-am maruntit cu ajutorul telului K. Am lasat si bucati mai mari.

Le-am scos din bol, apoi am pus untul foarte moale, un varf cutit de sare si zaharul pudra. Am continuat sa mixez folosind telul K. Am adaugat zaharul vanilat, laptele si un ou. Apoi am incorporat faina si am mixat pana s-a omogenizat compozitia. Am pus biscuitii in aluat, am amestecat, apoi am turnat aluatul in tava.
Am copt blatul timp de 15 minute in cuptorul preincalzit la 180°C.

Blatul de pandispan.

Am separat albusul de galbenus, am pus albusurile in bolul mixerului, am adaugat un varf cutit de sare si am mixat cu ajutorul telului pentru crema.
Cand albusurile au devenit o spuma alba am adaugat zaharul in 2 transe si am mixat pana cand spuma a fost tare ca pentru bezea. Am adaugat galbenusurile si am mixat putin, apoi am incorporat faina si extractul de vanilie.

Compozitia s-a omogenizat foarte repede. Am turnat aluatul in tava si l-am copt 25 minute in cuptorul preincalzit la 180°C, apoi l-am lasat sa se raceasca pe un gratar. Cand s-a racit l-am taiat in doua felii.

Pentru spuma de capsuni si insertia de capsuni cu busuioc am pregatit pentru inceput un sirop gros.
Am taiat capsunile in felii, apoi le-am pus cu zaharul si sucul de lamaie pe foc. Am amestecat doar la inceput, pana au lasat sirop.

Le-am lasat sa fiarba pana cand siropul a inceput sa aiba consistenta. Am strecurat siropul folosind o sita deasa.
Pentru a realiza insertia de capsuni cu busuioc am hidratat 10 g gelatina cu 20 ml apa, apoi am taiat capsunile in cuburi. Am pus pe foc 100 ml din siropul de caspuni obtinut mai devreme. In sirop am pus 2 crengute de busuioc.

Cand a ajuns la punctul de fierbere am oprit focul, am scos busuiocul si am pus gelatina. Am amestecat pana cand s-a dizolvat. Am pus capsunile taiate in sos, am amestecat, apoi am turnat compozitia peste blatul crocant pus in tava in care a fost copt.

In continuare am nivelat capsunile, apoi le-am acoperit cu o felie de blat de pandispan. Am pus tava in frigider pentru 30 minute.

Spuma de capsuni.

Am hidratat 17 g gelatina cu 150 ml sirop de capsuni, apoi le-am incalzit pentru a se dizolva. In bolul mixerului am pus smantana pentru frisca si zaharul pudra. Am mixat pana am obtinut o crema de consistenta moale. Am adaugat siropul de capsuni cu gelatina si am mixat pana s-a omogenizat compozitia.Intr-o forma cu diametrul mai mare decat al blaturilor am pus in mijloc cele doua tipuri de blaturi cu insertie de capsuni cu busuioc. Le-am acoperit cu spuma de capsuni, avand grija sa umplu si marginile.

Am pus a doua felie de blat de pandispan si am coperit-o si pe aceasta cu spuma.

Am pus tortul in frigider pentru 6 ore, apoi l-am scos din forma si l-am decorat cu felii de capsuni si frunze de menta pentru mai multa culoare.
Sper ca va place reteta si o veti incerca si voi.

Ma gasesti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook o gasesti daca apesi aici.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Reteta este minunata, un desert racoritor pentru zilele de vara!
    Iar robotul este exact ce trebuie intr-o bucatarie. L-am primit cadou si este genial!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *