fbpx

RETETE RECENTE

NEGRESA CU CIOCOLATA SI SORBET DE MANGO

January 29, 2021 | CATEGORIA

Reteta de negresa cu ciocolata si sorbet de mango este deliciul de care te indragostesti la prima vedere, apoi pentru gustul intens al ciocolatei si textura usor umeda si foarte placuta, iar gustul final este surprinzator prin prezenta contrastele dintre dulce-acrisor si cald-rece.

Negresa cu ciocolata este unul din cele mai indragite deserturi si cred ca in toate casele exista o reteta pe care gospodinele o pregatesc adesea cand vor o prajitura de casa simpla, dar in acelasi timp seducatoare.

Avand in vedere ca se apropie Valentine’s Day, puteti retine ideea, astfel incat sa va rasfatati cu ceva delicios pregatit foarte rapid.

Reteta de negresa cu ciocolata si sorbet de mango a fost pregatita de Laura Nechita, autoarea blogului  Laura Sweets special pentru proiectul Gatesc cu prietenii, pe care il tineam live pe facebook. Special pentru acest proiect am creat si grupul Gatesc cu Prietenii (va puteti inscrie daca apasati aici). In conditiile actuale, in care pastram distanta sociala, am ales sa continui sa va impart retetele prietenilor in varianta on-line.

Daca nu o cunoasteti pe Laura va invit sa ii vizitati blogul – apasati aici si veti fi redirectionati catre acesta.

Pe Laura nu o cunosc personal, dar gratie internetului ne-am imprietenit avand pasiunea culinara ca subiect comun, dar si fotografia si calatoriile. Are doi copii minunati pe care ii rasfata cu o multime de bunatati.

Imi plac deserturile ei cu ciocolata si cafea in mod special, desi toate arata la fel de apetisant. In plus, are si foarte multe sugestii de deserturi fara zahar. Aveti de unde sa va inspirati. Pe Laura o gasiti pe facebook daca apasati aici. 

Revenind la reteta de negresa cu ciocolata si sorbet de mango va las cateva sfaturi utile ca sa va iasa mereu o prajitura buna:

  • 1. folositi ciocolata neagra de buna calitate – nu recomand ciocolata de  menaj ieftina (in cazul acesta ieftin inseamna si prost)
  • 2. in prajituri se foloseste doar unt cu grasime 80%
  • 3. pentru a intensifica gustul puteti adauga putina cafea (espresso sau cafea solubila dizolvata in apa fierbinte)
  • 4. nu taiati negresa cu ciocolata imediat ce o scoateti din cuptor, oricat de tentat este acest lucru.
  • 5.  nu coaceti excesiv, caci pierdeti textura si consistenta usor umeda

Acum va las lista de ingrediente si modul de prepare pentru negresa cu ciocolata si sorbet de mango – reteta Laura Nechita.

INGREDIENTE:

(10-12 portii –  forma cu diametrul de 26 cm)

4 oua de gaina

un praf sare

150 gr zahar brut

250 gr ciocolata minim 50%

180 gr unt

30 ml cafea espresso intens

2 lg faina

½ plic praf de copt (5 gr)

Pt glazura:

Ciocolata neagra

Fructe

PREPARARE:

Topeste untul cu ciocolata, apoi adauga cafeaua. Omogenizeaza si lasa la temperat.

Mixeaza spuma ouale, sarea si zaharul pana isi dubleaza volumul.

Adauga compozitia de ciocolata in fir subtire, mixand in continuare in cea de oua.

Adauga faina cernuta cu praful de copt si omogenizeaza. Unge cu unt o forma de copt din ceramica, apoi presara putin zahar pe toate laturile.

Toarna compozitia si niveleaza frumos.

Coace negresa in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, timp de 40 -45 minute.

Dupa coacere poti glazura cu ciocolata topita sau o poti lasa simpla.

Serveste negresa dupa temperare, alaturi de un cub de sorbet de mango.

Va invit sa ma urmariti si pe canalul YouTube.

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *