Unt aromat cu trufe negre

16 iulie 2020Diva in Bucatarie

Unt aromat cu trufe negre. Unt aromat cu trufe negre. cum faci unt aromat cu trufe negre. Unt cu trufe negre. reteta unt cu trufe. reteta cu trufe negre

Unt aromat cu trufe negre gustos si aromat

Unt aromat cu trufe negre este o varianta de unt aromatizat cu trufe. Este extrem de gustos, aromat si fin, iar pregatitrea acestuia este foarte simpla si usoara.

Trufele sunt considerate „alimente de lux” si se folosesc in preparate fine si rafinate. Trufele mai sunt numite si diamantele pamantului.

Acestea cresc in pamant la o adancime de 10-20 cm, corpul vegetativ al trufelor traind in simbioza cu radacinile copacilor. Colectarea acestora este dificila si exista caini pregatiti special pentru a simti mirosul acestora.

Se pare ca singura unealta folosita pentru recolatarea trufelor este maceta.

Este important ca trufele sa fie spalate cu o perie inainte de utilizare pentru a indeparta pamantul lipit de crusta exterioara. Curatarea se face sub fir subtire de apa, apoi trebuie uscate.

Trufele sunt cautate in general pentru gustul fin si aroma deosebita, de care te indragostesti la prima degustare.

Trufele se folosesc in general crude. Se taie felii foarte subtiri.

Conform site-ului trufe.ro in Romania puteti gasi trufe negre de mai multe tipuri (de vara, de iarna, burgunda, cu spori mari sau meserenticum), dar pot fi gasite si trufe albe.

Puteti adauga trufele in retete de  risotto, paste, piure de cartofi in care puneti fasii subtiri de trufe. Rezulatul final este mai mult decat seducator. Recunosc ca sunt o mare fana a pastelor cu trufe si as manca oricand o portie, asa ca este foarte posibil ca urmatoarea reteta pe care o voi pregati cu restul de trufa sa fie cea de paste.

Aceasta este prima trufa pe care am primit-o si pe care voi avea ocazia sa o folosesc in retete. Cadoul  l-am primit de la Matei, colegul lui Harry. Tatal lui mi-a spus ca pregateste adesea unt cu trufe, asa ca mi-am spus ca nu ar fi rau sa ma rasfat dimineata, la micul dejun cu o felie de paine cu unt cu trufe negre.

Daca vreti sa pregatiti aceasta reteta puteti cumpara trufe online.

O alta reteta de unt aromatizat este cea cu verdeturi si usturoi. O puteti citi daca apasati aici. 

Pentru a realiza acesta reteta nu aveti nevoie de alte arome. Aroma trufei este cea mai importanta si nu ar trebui influentata cu nimic altceva. In concluzie aveti nevoie de o trufa, unt si sare. Nimic mai mult!

Dar, aveti grija ca langa un astfel de ingrediente scump sa folositi doar unt foarte bun, de calitate, cu continut mare de grasime – peste 80% grasime.

Acest unt aromat cu trufe negre poate fi folosit si in alte retete de aperitive. Cu siguranta o sa va impresionati musafirii daca veti face cartofi natur peste care adaugati unt cu trufe. Se pare ca poate fi adaugata si in deserturi, dar sincer eu nu stiu daca as fi incantata de o inghetata cu trufe.

Iata lista de ingrediente cu cantitatile folosite de mine si modul de preparare pentru unt aromat cu trufe negre. 

INGREDIENTE:

150 g unt la temperatura camerei

20 g trufa neagra

2 prize de sare (cat intra intre doua degete)

PREPARARE:

Aceasta trufa a fost destul de maricica, asa ca m-am gandit ca nu ar strica sa pregatesc doua retete cu ajutorul ei. Untul aromatizat cu trufe negre a fost prima alegere, nu doar pentru ca se face usor, ci si pentru ca poate fi adaugat apoi in piure de cartofi, in sosul pentru paste sau in risotto.

Am taiat 20 g de trufa neagra in felii subtiri, apoi feliile le-am tocat marunt. Am apasat usor untul moale cu o furculita.

Apoi am presarat trufa neagra tocata peste unt, am amestecat usor, apoi am adaugat sare.

Am amestecat pana s-a omogenizat si am lasat untul inca o ora la temepratura camerei. In acest mod aroma trufei se va elibera si va aroma untul.

Dupa acest interval de timp am pus untul in folie alimentara, am nivelat si am rulat pentru a-i da o forma frumoasa. Am ales o forma clasica rotunda.

Puteti pune untul si intr-o cutie daca urmeaza sa il consumati in zilele urmatoare.

Se poate folosi si hartie de copt in loc de folie alimentara.

Untul aromatizat cu trufa neagra poate fi pastrat in frigider 7 zile si in coneglator pana la 2 luni.

Sper sa va placa si voua la fel de mult cum imi place mie.

Ma gasiti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook este aici.

Daca v-a placut reteta va invit sa ma urmariti pe canalul de YouTube.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *