fbpx

RETETE RECENTE

TORT OU DE PASTI

April 15, 2019 | CATEGORIA

Tort “Ou de Pasti” este propunerea mea pentru aceste Sarbatori Pascale. Fie ca sarbatorim Pastele Catolic, fie pe cel ortodox, cu totii ne dorim sa avem sarbatori frumoase, cu bucate bune, gustoase si frumoase.

Tortul are forma unui ou si este decorat festiv si frumos ca un ou de pasti. Pentru a realiza forma oului am decupat blaturile cu ajutorul unei matrite pe care mi-am realizat-o singura, pe o hartie A4.

Pregatirea lui este foarte usoara, are gust bun si racoritor, nu are o crema grea, ba chiar as spune ca este usoara, lejera si racoritoare.

Puteti pregati si voi acest delicios tort “Ou de Pasti” in maxim 2 ore, iar pentru un decor frumos alegeti ce va place: fructe, bomboane in forma de oua, flori comestibile, jeleuri, astfel incat ceea ce va face ca tortul sa fie atat de frumos si de bun, incat sa vreti sa il faceti si anul viitor.

Mie mi-a placut foarte mult sa aduc impreuna bomboanele, florile si fructele intr-un decor special. Mi se pare ca am facut nu doar un tort bun, ci si unul tare dragut.

Pentru a prepara acest tort am folosit Meggle Creme Patisserie, un produs care are grasimi vegetale.

Am ales un tort simplu,  pentru a veni si in ajutorul celor care sunt incepatori in ale gatotului. Tortul acesta se face foarte usor.

Initial am vrut sa pregatesc un tort 3D, ca un ou care sta in picioare, dar mama mi-a spus ca ea nu ar face singura un asa model de tort si am renuntat.

Vreau sa fiu sigura ca toata lumea va avea un tort frumos de sarbatori. Iepurasul va gasi pe masa un desert pe placul lui.

Reteta acestui tort “Ou de Pasti” este perfecta pentru aceste persoane, dar si pentru cei care isi doresc un desert frumos, usor de pregatit, perfect pentru mesele de sarbatoare.

Avand in vedere ca  in acest week-end catolicii sarbatoresc Pastele, iar biserica ortodoxa sarbatoreste Floriile, ideea unui astfel de tort mi se pare foarte potrivita. Chiar si persoanele care sunt incepatoare in ale gatitului se vor descurca sa il pregateasca, iar decorul le va ajuta sa arate ca un tort scos din vitrina unei cofetarii.

 

Spuneam mai sus ca am folosit pentru acest tort Meggle Creme Patisserie. Vreau sa va spun ca Meggle are cateva vesti bune pentru cei care le folosesc produsele.

Vor organiza un concurs pe pagina lor de facebook incepand de azi, 15 aprilie, iar premiul este unul pe care si-l doreste orice gospodina: un robot superperformant.

A doua veste buna este ca acestia s-au gandit sa le ofere si fanilor blogului meu un cos de produse Meggle. Ramaneti pe pagina mea de facebook, caci in curand voi da startul concursului pentru voi.

Dar, acum va las sa vedeti de ce ingrediente aveti nevoie si modul de preparare pentru Tort ” Ou de Pasti”:

INGREDIENTE:

Pentru 2 blaturi:

6 oua

300 g zahar

150 ml ulei

300 g faina

Pentru sirop:

160 ml apa

60 g zahar

1 lingurita esenta de vanilie

1 felie coaja lamaie bio

Pentru crema:

300 ml Meggle Creme Patisserie

500 g crema mascarpone Meggle

1 lingura coaja rasa lamaie bio

50 ml zeama lamaie

100 g zahar

100 g capsuni taiate cuburi

Pentru decor:

200 ml smantana pentru frisca

Bomboane

jeleuri

flori comestibile

frunze de menta

PREPARARE:

Am inceput cu pregatirea blaturilor. Acestea vor fi din blat simplu, ca pentru o rulada. Din acest motiv am impartit cantitatea de ingrediente in jumatate, urmand sa realizez doua blaturi intr-o tava cu dimensiunile de 32*22 cm.

Am preferat sa le fac pe fiecare in parte si nu o singura compozitie ce va fi impartita in jumatate.

Am mixat albusurile cu un praf de sare, apoi am adaugat treptat zaharul, continuand sa mixed pana am obtinut o crema tare, ca pentru bezea. Am frecat galbenusurile cu uleiul, apoi le-am pus peste albusuri.

 

Am amestecat usor, de jos in sus, apoi incorporam faina. Daca albusurile au fost mixate corect nu se pune de praf de copt.

Daca sunteti incepatoare in bucatarie si aveti nevoie de mai multa siguranta puteti incerca sa adaugati 4 g la fiecare blat.

 

Fiecare blat in parte a fost copt pana a trecut proba cu scobitoarea. In cuptorul meu, preincalzit la 180°C , pe venitilatie, blaturile au fost gata in 15 minute.

Le-am lasat sa se raceasca pe un gratar, apoi le-am decupat in forma de ou, folosind pe post de matrita o hartie A4 pe care desenasem un ou.

 

Am pus la fiert apa cu zahar si o felie coaja de lamiae bio. Cand am taiat coaja (o felie cu o latime de aproximatix 1 cm)  am incercat sa nu tai si partea alba. Am lasat sa fiarba in clocot 2 minute, apoi am luat de pe foc si l-am lasat sa se raceasca.

Am taiat capsunile in cuburi de marime potrivita.

Am inceput sa pregatesc crema. Am folosit mascarpone si Meggle Creme Patisserie fara lactoza. Pentru inceput am mixat usor crema mascarpone cu zaharul pudra.

Am adaugat coaja rasa si sucul de lamaie, apoi am incorporat treptat 100 ml Creme Patisserie. Restul de 200 ml i-am transformat intr-o frisca cu consistenta mai moale.

Am pus-o peste mascarpone si am amestecat cu o spatula pana compozitia a devenit omogena, apoi am pus separat 30% din crema pentru a imbraca la final marginile.

Am insiropat blaturile, am uns cu jumatate din crema primul blat, apoi am presarat fructele taiate cuburi.

 

Am acoperit capsunile cu restul de crema si am pus al doilea blat usor insiropat, tinand cont ca forma sa se potriveasca cu cea de jos.

Am uns marginile si partea de sus a blatului cu crema pastrata intr-un strat subtire, apoi am mixat 200 ml Meggle Creme Patrisserie pana a devenit o crema cu consistenta potrivita pentru a imbraca tortul.

 

Am folosit-o atat pentru margini, cat si pentru pentru partea de sus o tortului.

Am trecut apoi la partea de decor, aranjand diverse fructe, frunze de menta, jeleuri, bomboane (bio fara lactoza).

Tortul va sta la frigider minim 2 ore inainte de a fi taiat.

Nu uitati de concursurile organizate pe pagina de facebook.

Sa aveti sarbatori fericite si luminate!

 

Nu uitati sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. 

Ma gasiti si pe Instagram

 

 

 

 

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *