fbpx

RETETE RECENTE

Cum se face maioneza cu oua intregi?

January 2, 2019 | CATEGORIA

Cum se face maioneza de casa rapid si sigur, din oua crude intregi? Va las mai jos cea mai buna, mai rapida, mai sigura si mai sanatoasa reteta.

Sa faci maioneza cu oua intregi este cea mai banala si mai reusita reteta. In maxim un minut aceasta este gata si o putem folosi in retete de salate sau in alte aperitive si sosuri.

Sosul de maioneza este un preparat al bucatariei frantuzesti pe baza de galbenusuri, ulei, mustar. Pe vremuri, mamele si bunicile frecau gabelnusurile cu ulei pana le durea mana. Azi se gaseste in magazine, pasteurizata. Dar de ce sa cumparam, cand putea avea maioneza proaspata, pregatita in casa, fara chimicale?

Pregatirea unei maioneza de casa poate fi o adevarata povocare pentru unii, dar de acum inainte totul va deveni acest lucru va deveni un lucru banal. Ar trebui sa avem doar un mixer vertical (cel cu tija) foarte bun.

Daca nu avem vas special inalt putem sa folosim un borcan in care sa intre toata cantitatea de ulei si sa ramana si ceva loc pentru a nu stropi in timp ce manevram mixerul.

Reteta clasica de maioneza, fara oua fierte, are nevoie de multa indemanare si rabdare. Trebuie sa avem grija sa turnam uleiul in fir subtire, cate putin, chiar foarte putin. Trebuie sa avem grija sa amestecam intr-un singur sens. Folosim doar galbenusri, iar albusurile le pastram de obicei pentru deserturi (aici aveti cateva idei de dulciuri din albusuri) sau omleta.

Si daca se taie la final, ce facem? Ne enervam, aruncam maioneza sau incercam sa o reparam cu oua fierte/ cartofi fierti.

In reteta pe care v-o propun nu avem nevoie de rabdare, indemanare si timp pentru a face acest lucru. Si nu se taie! Si mai are ceva in plus, ceea ce am vazut in castroanele unor doamne: nu are ulei care balteste dupa cateva ore.

Maioneza cu oua intregi este atat de buna si de gustoasa, cu ceva mai putin colesterol, se pregateste incredibil de usor, asa ca o sa va indragostiti de reteta de mai jos.

Punem ouale intregi in vasul in care mixam, adaugam uleiul si incepem sa mixam.

Respectand indicatiile din modul de preparare va iesi o maioneza groasa, cu textura omogena si un gust bun.

Maioneza aceasta am folosit-o in salata ruseasca cu peste, dar o puteti folosi si pentru alte salate festive de tip aperitiv.

Daca vreti sa pregatiti maioneza din lapte sau vegana puteti incerca si veti incantati si de aceste retete – prima are si indicatii video.

Acum va las sa vedeti de ce aveti nevoie si cum se pregateste maioneza cu oua intregi. Nu uitati sa va abonati la canalul de you tube. Veti fi la curent cu toate noutatile.

 

INGREDIENTE:

2 oua intregi

350-400 ml ulei

1 lingurita rasa de sare

1/4 lingurita piper proaspat macinat

1 lingurita mustar

1 lingura suc lamaie

PREPARARE:

Punem ouale intregi in vasul unul mixer/blender, dar putem folosi si un simplu borcan inalt, dar merge chiar si o carafa. Turnam tot uleiul peste acestea.

Introducem mixerul pana la fundul vasului.. Pornim mixerul si timp de cateva secunde bune tinem paleta in partea de jos.

Cand vedem ca s-a format mioneza sub acesta si in partile laterale incepem sa ridicam foarte usor, lasand ca in fiecare centimetru sa se realizeze sosul gros.

La final asezonam cu sare, piper proaspat macinat, mustar si suc de lamaie.

Intr-un minut maioneza este gata! Iata si indicatiile video:

Comentarii

  • Ovidiu

    Foarte tare ! Nu am stiut ca se face si din oua intregi. Azi dupa ce ajung acasa de la munca am sa fac ciuperci cu mainoneza facuta din oua intregi. Foarte multumesc.

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *