Supa de afine – o reteta populara in tarile nordice (Finlanda, Suedia, Danemarca, Norvegia) este racoroasa si delicioasa. Catalina Zaharescu Tiensuu a pregatit-o special pentru proiectul „Gatesc cu prietenii” si ii multumesc pentru faptul ca si-a rapit din putin timp pe care il are pentru a veni sa ne arate o reteta din bucataria tarii in care s-a mutat acum un an. Catalina mi-a devenit prietena acum vreo 7-8 ani, pe la inceputurile blogului. Daca vedeti poze dragute cu mine prin reviste sau alte publicatii, trebuie sa stiti ca ea mi le-a facut. Nu stiu sa fiu naturala si vesela in fata camerei, dar ea a reusit sa scoata ceva dragut din acea sesiune foto.
Catalina este autoarea blogului Kissthecook.ro si ma bucur ca nu a renuntat la el, ba chiar ne inspira cu retete finlandeze super delicioase, pe care abia astept sa le probez. va invit sa ii rasfoiti si voi blogul, aveti de unde sa va inspirati. Catalina ne-a povestit in timpul live-ului despre o alta supa de fructe pregatita de blogul ei, asa ca cei interesati pot sa vada cum a pregatit chisalita de rubarba si capsune aici, dar si o supa de mure si agrise aici.
Revenind la supa de afine, pregatita mai jos, va spun ca este absolut delicioasa! Pe cat de rapid si usor se pregateste, pe atat de buna este! Aceasta poate fi mancata atat iarna, dar si vara. Iarna este mancata de finlandezi langa gura sobei, de cele mai multe ori insotita de porridge (sau ea insoteste porridge?), dar vara, merge perfect cu o cupa de ingheteta, iaurt sau frisca. Afinele sunt foarte bogate in vitamina C, dar si alte vitamine, minerale, fibre si antioxidanti. Pentru cei care au probleme cu zaharul, acestea sunt foaret indicate, pentru ca ajuta la scaderea glicemiei.
Afine, proaspete, congelate, gatite, oricum ar fi, ele ar trebui sa faca parte din meniul nostru. Asa ca va invit sa incercati cea mai simpla si mai delicioasa reteta pregatita in ultima vreme: supa de afine.
INGREDIENTE:
400 g afine
75 g zahar
1 lamiae – suc si coaja rasa
1 varf lingurita cardamom pudra
1 baton de scortisoara
1 lingurita amidon
PREPARARE:
Punem apa si afinele la fiert si dupa primul clocot lasam focul la nivel mediu. Adaugam cardamomul, scortisoara si zaharul.
Dupa 10 minute dizolvam amidonul in putina aapa si il punem in cratita, adaugan d apoi sucul de lamiae si coaja. Mai lasam pe foc 2-3 minute.
O servim calda sau rece, ca atare sau, in functie de gusturi, cu iaurt, frisca batuta sau inghetata.
Daca vreti sa vedeti cum a pregatit Catalina aceasta supa, va las link catre video de pe facebook:
Ep.26 Gatesc cu prietenii – cu Catalina Zaharescu am pregatit supa de afine si supa de vin
Ep.26 Gatesc cu prietenii – impreuna cu Catalina Zaharescu am pregatit supa de afine si supa de vin
Publicată de divainbucatarie.ro pe 19 Aprilie 2018
Comentarii
Buna! Te pup, cealalta supa de fructe despre care am vorbit in live este aceasta> http://www.kissthecook.ro/2014/06/chisalita-kissel-de-rubarba-si-capsune-inghetata-de-capsune-din-trei-ingrediente
Dar si cea de mure si agrise a iesit foarte buna 🙂