Aperitive sanatoase cu Olympus

December 21, 2017 | CATEGORIA

Sarbatorile de iarna ne bat la usa, asa ca suntem pe ultima suta de metri cu finisarea listelor pentru cumparaturi pentru pregatirea meniului pentru Craciun si Revelion. Din acest motiv ma grabesc sa va aduc retete de aperitive simple cu branza si iaurt de la Olympus, dar si 2 doua salate ce va pot ajuta sa aveti un echilibru intre mesele cu multa carne.

Iaurtul gresec poate fi cea mai buna solutie pentru ceva rapid, gustos si sanatos. Din acest motiv, am ales sa pregatesc in live-ul de pe facebook (realizat in premiera pentru mine in magazin) niste bilute de branza, barcute de castraveti umplute cu branza, ardei umpluti cu branza si marar, un bradut din branza ( ca in filmuletul de pe YouTube), dar si o salata de paste greceasca si o salata de cartofi in genul salatei orientale, careia i-am adus un plus de savoare cu cuburi din branza.

Iaurtul grecesc are textura matasoasa si un gust foarte bun. Telemeaua folosita pentru retetele de mai jos poate fi de vaca, de capra sau de oaie si le putem combina pe oricare dintre acestea, in functie de gusturi. Veti fi incantati de textura cremoasa si gustul bun al acestora. Daca in general consumam branza ca atare, cu putina imaginatie o putem aduce pe masa de Craciun in aperitive deosebite si toata lumea se va bucura de faptul ca meniul are ceva nou in acest an.

Atunci cand avem grija de cei dragi, evident pe primul loc vom avea in vedere ce punempe masa. Daca ne gandim sa pregatim retete traditionale, putem sa facem loc pe masa si catorva aperitive prezentate frumos. Sunt sigura ca toata lumea le va observa si le va aprecia.

Salatele propuse de mine pot veni in completarea aperitivelor, dar pot fi servite si ca atare –  pe post de garnitura sau ca cina. Si cum pofta vine mancand, putem spune ca pofta vine incercand  retete noi.

INGREDIENTE:

1.Pentru bilute de branza:

1 pachet telemea vaca

1-2 linguri iaurt grecesc

1 lingura marar tocat

Pentru decorul bilutelor:

ardei gras colorat tocat cubulete

somon afumat

marar

seminte mac sau dovleac

ceapa verde tocata

dulceata de ceapa rosie

2. Pentru Bradut din branza Olympus:

1 pachet telemea oaie

2 linguri smantana Olympus

1 lingura somon afumat tocat

1 lingura marar tocat

piper proaspat macinat

pentru decor bradut:

2-3 linguri patrunjel tocat

cateva cuburi de ardei gras colorat

3. Ardei umpluti cu branza si marar

12-16 ardei mici colorati

1 pachet telemea capra Olympus

1 lingura smantana Olympus

4. Barcute de castraveti cu branza si iaurt

2 castraveti lungi

1 pachet telemea capra

2 linguri smantana

sare

piper

marar

5.Salata greasca de paste cu dressing de iaurt

400 g paste tip penne

200 g rosii cherry

2-3 felii de ardei gras colorat divers

150 g masline

100 ml ulei masline

400 g iaurt grecesc Olympus – 10 %

300  g telemea de capra Olympus

frunze de patrunjel pentru decor

ceapa rosie – optional

sare

piper

6.Salata de cartofi cu telemea

1 kg cartofi fierti in coaja

1 pachet telemea de vaca

2 linguri marar tocat

2 cepe verzi

100 g masline

1 castravete mic sau un sfert castravete lung taiat cuburi

felii de ardei gras divers colorat taiate cuburi

sare

piper

70-100 ml ulei masline

1/2 lingurita suc lamaie / otet

PREPARARE:

Pentru a pregati oricare din aperitivele propuse mai sus vom mixa cu ajutorul unui robot (sau un mixer vertical) telemeaua preferata cu iaurt sau smantana. In functie de textura dorita (daca o vrem mai moale) vom adauga iaurt sau smantana doar dupa ce mixam cantitatile trecute mai sus.

Adaugam piper proaspat macinat, sare doar daca mancam foarte sarat si marar tocat.

Modelam bilutele de branza intre palme, apoi le tavalim prin decorurile dorite. Aranjam fiecare biluta pe un biscuite sarat sau direct pe platou.

In cazul bradutului ii vom da forma conica. Putem face unul singur, mai mare, ce va sta in centrul platoului, sau mai mici si mai multi, in functie de numarul musafirilor.  Il decoram cu cubulete de ardei astfel incat sa fie o prezentare colorata si vesela. Aici puteti vedea filmul in care va puteti ghida pentru modelarea unui brad din branza.

Pentru ardeii umpluti cu branza si marar scoatem cotoarele, avem grija sa nu ramana seminte si ii umplem cu un posh cu crema din telemea si smantana Olympus, ii lasam la frigider si ii taiem doar inainte de a fi pusi pe platou pentru a fi mancati. Daca ardeii sunt foarte  mici si treba pare complicata, putem sa taiem jumatati si sa le umplem cu mare grija, fara sa murdarim marginile acestora.

Pentru barcutele de castraveti vom curata castravetii de coaja, lasand totusi cateva dungi pentru aspect, apoi indepartam mijlocul cu seminte si umplem cu crema din telemea cu iaurt (sau cu smantana), apoi decoram dupa propria imaginatie.

Pentru a pregati o salata de paste greceasca cu telemea si iaurt Olympus vom fierbe pastele conform indicatiilor de pe pachet, le scurgem si le amestecam apoi cu ulei, legumele taiate (rosiile in sferturi daca sunt mai mari, iar ardeii cuburi mici), asezonam cu sare, piper si putin oregano, ceapa rosie (daca vrem sa pastram ideea de salata greceasca), bucati de telemea si amestecam. Iaurtul il punem la finalsi amestecam usor pentru a omogeniza salata. Va mai las un filmulet de pregtire a acestei salate aici.

Pentru salata de cartofi cu telemea Olympus vom fierbe cartofii in coaja pana intra usor o furculita in ei. Ii scurgem , ii lasam putin sa se raceasca, apoi ii curatam de coaja si ii taiem cuburi de marime potrivita. Ii punem intr-un bol si ii amestecam cu restul ingredientelor pana se omogenizeaza.

Daca vreti sa vedeti cum am pregatit o parte din acestea in live-ul de pe facebook, va las filmul mai jos:

Gatesc cu prietenii de la Olympus Romania

Gatesc cu prietenii de la Olympus Romania 🤗

Posted by divainbucatarie.ro on 20 Decembrie 2017

Sarbatori fericite!

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *