Cornulete cu gem fara gluten
Cornulete cu gem fara gluten
Cornulete cu gem fara gluten
Cornulete cu gem fara gluten le-am pregatit special pentru concursul „Gatim romaneste si fara gluten cu Schar„.
A fost organizat de Ruxandra de la Gourmandelle. Dupa ce am facut un brainstorming cu prietenii am ajuns cu totii la concluzia ca desertul romanesc, ce nu lipseste de pe mesele romanilor de sarbatori, petreceri sau aniversari il reprezinta cornuletele cu gem.
Reteta aceasta este speciala pentru cei care prezinta intoleranta la gluten, dar va spun ca sunt perfecte pentru oricine. Nici nu ai cum sa iti dai seama ca sunt pregatite din faina speciala de patiserie fara gluten, caci sunt fragede, au crescut perfect, arata impecabil. Pur si simplu intre aceste cornulete fara gluten si unele cu faina normala nu exista nicio diferenta. De la o vreme am tot primit cereri de a pregati retete speciale pentru cei care au diverse probleme medicale: de la cei care au alergii la oua, retete pentru diabetici, retete pentru vegetarieni-vegani si chiar persoane cu intoleranta la gluten. Sper ca postarile mele au venit in ajutorul celor care au astfel de probleme si i-au facut sa aleaga si sa ii inspire si pe ei sa faca retete simple si delicioase realizate special.
Puteti vota aceasta reteta pe pagina de facebook de aici, lasati un comentariu si puteti castiga si voi un pachet cu produse Schar.
INGREDIENTE:
600 g mix C – Mix Patisserie – Schar
15 g drojdie uscata fara gluten – Schar
200-220 ml lapte
2 oua + 1 galbenus
60 g unt topit
120 g zahar
1un varf cutit de sare
o lingurita esenta vanilie
o lingurita coaja rasa de portocale
150 g gem de prune gros
60-100 g nuci macinate
PREPARARE:
Amestecam faina cu drojdia si zaharul, apoi adaugam 200 ml lapte caldut.
Turnam untul topit si racit, adaugam esenta de vanilie, coaja rasa de portocale, un varf cutit de sare, apoi incorporam 2 oua intregi si un galbenus.
Framantam aluatul pana devine neted si nu se lipeste de maini. In functie de marimea oualelor exista posibilitatea ca aluatul sa mai necesite 20 ml lapte. Punem aluatul intr-un bol, il acoperim cu un prosop si il lasam in loc cald sa creasca pana isi dubleaza volumul. Intindem apoi fasii dreptunghiulare, intindem pe latura mai lunga gem cu ajutorul unei lingurite (avand grija sa lasam 1 cm liber de la margine), apoi presaram nuca macinata. Rulam dinspre partea cu gem, taiem in bucati cu o dimensiune relativ egala, le punem in tava tapetata cu hartie de copt pastrand distanta intre ele, apoi le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C 12-15 minute, pana se rumenesc usor. Le tavalim imediat cum le scoatem din cuptor prin zahar pudra. Vom repeta operatiunea pana terminam aluatul.
Si iata un cornulet in sectiune. Se vede cat este de pufos. Sa va spun cat de repede s-au terminat?
Daca veti dori sa pregatiti si alte retete fara gluten va puteti inspira din albumul postat pe facebook.
Nu uitati sa votati si sa lasati un comentariu. Veti putea castiga prin tragere la sorti un pachet de produse pentru voi sau pentru persoane dragi voua ce au nevoie de acestea.
Daca va place reteta mea, puteti sa ii dati un share, sa ajunga la cine trebuie. 😉
Ma gasiti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Va invit sa va abonati la canalul meu de youtube
Ei, la varianta asta de a forma cornulețe chiar nu -am gîndit. Buna idee si de aplicat in curand! :-*
F.interesant
Arata bine si te pot deruta pt ca este foarte greu sa lucrezi cu o faina de porumb care nu are nici un pic de elasticitate, si…sunt bune doar proaspete, asta e
Fff interesant nu stiam ca exista drojdie fara gluten fac pt prima data astfel de retete si sper Sa fie ok imi pare bn ca exista cineva care încearcă si astfel de retete pt cei cu probleme va multumesc si felicitari
multumesc si eu!
Am făcut astăzi cornulețele după aceeasta rețeta. F f bune! Eu am ales varianta cu rahat și am pus 50% zahăr brun 50% zahăr de mesteacăn.
Mulțumesc mult
Multumesc si eu!