Paine felii cu pesto, rosii uscate si parmezan

3 ianuarie 2017Diva in Bucatarie

Paine felii cu pesto

 

paine-felii-cu-pesto-rosii-uscate-si-parmezan-c

Paine felii cu pesto, rosii uscate si parmezan este perfecta pentru o seara petrecuta cu prietenii la un pahar de bere sau vin.

Insoteste un platou de aperitive reci, dar merge si langa omleta, branza sau legume coapte.

Ingrediente:

Pentru paine:

600 g faina

25 g drojdie

350 ml lapte caldut

60 g unt topit

1 lingurita zahar

2 lingurite sare

Pentru umplutura:

3 linguri pesto

8 rosii mari uscate la soare si pastrate in ulei

3 catei mari usturoi

2-3 crengute busuioc

50 g parmezan ras

Mod de preparare:

Incepem sa pregatim aluatul de paine. Dizolvam drojdia in 100 ml lapte cald cu zahar. Lasam sa dospeasca,  apoi o turnam peste faina amestecata in prealabil cu sare. Turnam laptele caldut, apoi untul topit si racit si incepem sa framantam aluatul pana devine neted si nu se lipeste de maini.

paine-felii-cu-pesto-rosii-uscate-si-parmezan-1paine-felii-cu-pesto-rosii-uscate-si-parmezan-2

Il lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul, apoi intindem aluatul in dreptunghi (tinem cont de marimea tavii in care vom coace si avem grija ca latimea aluatului sa fie aproape dubla in comparatie cu cea a tavii). Ungem aluatul cu pesto.

paine-felii-cu-pesto-rosii-uscate-si-parmezan-3paine-felii-cu-pesto-rosii-uscate-si-parmezan-4

Taiem aluatul pe lungime in jumatate, apoi pe latime in felii ce vor avea latimea putin mai mica decat a tavii (pentru a avea loc sa creasca). Pisam usturoiul ca pentru mujdei, il frecam cu 4 linguri din uleiul in care s-au pastrat rosiile si putina sare, apoi ungem feliile de aluat.  Presaram rosii uscate taiate cuburi mici, busuioc tocat si parmezan ras.

paine-felii-cu-pesto-rosii-uscate-si-parmezan-5paine-felii-cu-pesto-rosii-uscate-si-parmezan-6

Punem feliile de aluat una peste alta, apoi le aranjam in tava. Avem grija ca ultima felie sa fie aranjata cu umplutura la interior. Lasam sa creasca inca 20-30 minute, apoi coacem painea felii cu pesto, rosii uscate si parmezan in jur de 35-40 minute in cuptorul preincalzit la 200°C. In timpul coacerii punem pe fundul cuptorului un vas cu apa fierbinte (cam cat un ibric).

Cand painea este coapta o scoatem si o lasam sa se raceasca pe un gratar, apoi putem rupe felii de paine si le mancam.

paine-felii-cu-pesto-rosii-uscate-si-parmezan-b

Daca vreti sa pregatiti si alte retete simple, va invit sa vedeti cateva retete video si poate va abonati la canalul de YouTube.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. mi a plăcut ideea dar cu pesto nu stau prea bine, pot combina cu altceva cred, roșii uscate în ulei găsesc la magazin, un pic de su culita cred ca voi adaugă! mulțumesc mult!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *