Briose cu malai si sunca
Briose cu malai si sunca
Briose sarate cu malai si sunca, pe post de aperitiv sau gustare la micul dejun, vor fi o surpriza placuta pentru cei care adora si variantele sarate ale brioselor.
INGREDIENTE:
(pentru 7-8 buc.)
100 g faina
60 g malai (pentru preparare rapida mamaliga)
6 g praf de copt
60 g branza emmentaler rasa
1 ceapa mica
60 g sunca slaba
2 linguri ulei
1 ou
150 ml lapte
100 g smantana
sare
piper
6-7 frunze mari busuioc
Optional:
fulgi de ardei iute / boia picanta
PREPARARE:
Intr-un bol amestecam faina, malaiul, praful de copt si branza rasa. In alt bol amestecam oul cu smantana, lapte, sare si piper proaspat macinat. Optional, daca mancam picant in general, adaugam boia picanta sau fulgi de ardei iute – dupa gust. 😉
Calim in uleiul incins ceapa si sunca, apoi le punem intr-o sita cu ochiuri mici pentru a se scurge uleiul. Amestecam toate ingredientele, adaugand si busuiocul tocat, apoi punem compozitia in formele de briose tapetate cu ulei si faina sau hartii speciale pentru acestea.
Coacem briosele in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20-25 minute (in functie de puterea cuptorului), apoi le scoatem si le lasam sa se raceasca pe un gratar.
Le mancam cand s-au racit.
Pofta buna!
Daca va place reteta puteti sa ii dati share, iar daca o incercati va astept pozele pe pagina de facebook sau la office@divainbucatarie.ro
Va invit sa va abonati la canalul meu de youtube