Chec cu martipan si rubarba

18 mai 2016Diva in Bucatarie

Chec cu martipan si rubarba

Chec cu martipan si rubarba, rasfat dulce-acrisor pentru  a face mai frumoase zilele ploiase de inceput timid de vara. Se pregateste foarte usor, fara tehnici complicate, iar gustul este absolut divin. Daca avem frisca naturala in casa, nu ar strica sa punem o lingura pe fiecare felie in momentul in care servim checul. 😉

INGREDIENTE:

200 g rubarba

2 plicuri zahar vanilat

4 oua

200 g zahar

1 plic zahar vanilat cu aroma de rom

1/2 lingurita esenta rom

100 g unt la temperatura camerei (am folosit unt nesarat Lurpak)

100 g iaurt grecesc

100 ml lapte

250 g faina + 1 lingura varfuita

5 g praf de copt

1 varf cutit bicarbonat de sodiu

100 g martipan ras

PREPARARE:

Spalam tulpinile de rubarba si le taiem cuburi. Presaram 2 pliculete zahar vanilat si le coacem 10-12 minute in cuptorul preincalzit la 200°C. Le scoatem din cuptor, le lasam sa se raceasca, apoi presaram o lingura faina si amestecam pentru a fi toate acoperite de faina.

chec-cu-martipan-si-rubarba-5chec-cu-martipan-si-rubarba-6

In acest timp amestecam untul cu zahar tos si zahar cu aroma rom, adaugand un ou inca de la inceput, apoi treptat cate un ou. Adaugam esenta de rom, laptele si iaurtul si omogenizam compozitia.

chec-cu-martipan-si-rubarba-1chec-cu-martipan-si-rubarba-3

Amestecam faina cu praf de copt, 1 varf cutit bicarbonat si cu martipanul ras, apoi le incorporam in compozitia cu oua.

chec-cu-martipan-si-rubarba-2chec-cu-martipan-si-rubarba-4

Punem un strat de aluat in tava, punem cateva bucatele rubarba, acoperim cu aluat si inca un strat de rubarba, terminand procesul cu un strat de aluat. Coacem checul in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 60 minute (il putem acoperi dupa 30-35 minute) pentru a nu se rumeni prea tare in partea superioara.

chec-cu-martipan-si-rubarba-7achec-cu-martipan-si-rubarba-8

Simplu, bun si delicios!

Pofta buna!

Va invit sa va abonati la canalul meu de youtube

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *