Salata de naut cu avocado la borcan
Salata de naut cu avocado
Salata la borcan (salata to-go) cu naut si avocado este salvarea mea pentru zilele in care am multa treaba si nu apuc sa iau pranzul acasa sau in oras. Mai sunt si astfel de zile, cred ca multi stiu ce inseamna acest lucru. Daca nu aveti la birou sansa sa incalziti o mancare si nici sa comandati, aceasta poate fi o idee buna, astfel incat sa nu ratam o masa cu vitamine, sanatoasa si foarte usor de pregatit. Iata cat de simplu se pregateste:
INGREDIENTE:
1 conserva naut
1 avocado copt
sucul de la 1 lamaie
1 ceapa verde
2 linguri ulei de masline
sare
piper
patrunjel verde (coriandru)
2-3 linguri feta maruntita
Mod de preparare salata de naut cu avocado la borcan:
Curatam avocado de coaja si il taiem in cuburi de marime potrivita. Punem intr-un castron 1 ceasca de apa si sucul de la jumatate lamiae. Cubuletele de avocado le sufundam in lichid (impiedicam oxidarea), apoi le scoatem. Tocam marunt ceapa verde si patruinjelul. Scurgem nautul si il clatim sub jet de apa, scuturand bine sa nu ramana apa. Amestecam intr-un vas nautul cu avocado, ceapa, patrunjel, ulei masline, suc de lamiae (1-2 linguri – dupa gustul fiecaruia), sare si piper.
Punem intr-un borcan care se va inchide ermetic un strat de salata, apoi presaram 1 lingura de feta maruntita, continuand sa punem salata si feta in straturi pana terminam ingredientele. Strangem capacul si gata!
La drum si pofta buna!
Daca va place reteta, puteti sa ii dati share, iar daca o incercati va astept pozele pe pagina de facebook sau la office@divainbucatarie.ro
Atentie!Avocado nu se poate manca dacat in momentul in care-l desfaceti,se oxideaza foarte repede si chiar daca are suc de lamaie salata este de preferat sa fie pus in acel moment.Toate fructele si legumele tropicale sunt mai bune proaspete si se poate face asemanarea cu marul nostru pe care nu-l mancam curatat pe mai tarziu.