Colac cu lapte condensat

26 aprilie 2016Diva in Bucatarie

Colac cu lapte condensat

Colac cu lapte condensat, o sugestie dulce, usor de pregatit, pentru Pasti, dar si cand avem pofta de un cozonacel bun.

INGREDIENTE:

420g faina

1 ou intreg

un galbenus

25 g drojdie proaspata

100 g zahar

1 lingurita miere de albine

100 g lapte condensat (la cutie – nu folosim lapte pentru cafea!)

80 ml lapte

80 g unt

1 lingurita esenta de vanilie

1 praf de sare

100 g rahat pentru umplere (sau bucati de ciocolata, nuca macinata)

Pentru uns:

un galbenus

o lingura lapte

o lingura miere de albine

Mod de preparare

Colac cu lapte condensat, o sugestie dulce, usor de pregatit, pentru Pasti, dar si cand avem pofta de un cozonacel bun.

INGREDIENTE:

420g faina

1 ou + 1 galbenus

100 g zahar

1 lingurita miere de albine

25 g drojdie proaspata

100 g lapte condensat (la cutie – nu folosim lapte pentru cafea!)

80 ml lapte

80 g unt

1 lingurita esenta de vanilie

1 praf de sare

100 g rahat pentru umplere (sau bucati de ciocolata, nuca macinata)

Pentru uns:

1 galbenus

o lingura lapte

1 lingura miere de albine

Mod de preparare colac cu lapte condensat

Punem drojdia cu miere, o lingura faina si lapte cald la dospit. In acest timp amestecam faina cu zahar si un praf de sare si adaugam laptele condensat.

COLAC-CU-LAPTE-CONDENSAT-1COLAC-CU-LAPTE-CONDENSAT-2

Batem ouale, le punem peste faina, apoi adaugam drojdia.

COLAC-CU-LAPTE-CONDENSAT-3COLAC-CU-LAPTE-CONDENSAT-4

La final adaugam esenta de vanilie si untul topit si racit. Framantam aluatul timp de 15 minute, apoi il lasam sa creasca in loc cald in jur de 1 ora.

COLAC-CU-LAPTE-CONDENSAT-5COLAC-CU-LAPTE-CONDENSAT-6a

Impartim aluatul in 2 bucati si le intindem in fasii lungi. Pe marginea fasiilor presaram rahat, rulam, apoi le impletim si le punem in forma. Mai lasam sa creasca inca 30-40 minute, apoi coacem colacul cu lapte condensat timp de 30 minute in cuptorul preincalzit la 180°C.

COLAC-CU-LAPTE-CONDENSAT-7COLAC-CU-LAPTE-CONDENSAT-8

Cand colacul este copt il scoatem si il ungem cu un galbenus batut cu o lingura lapte si o lingura miere de albine.

COLAC-CU-LAPTE-CONDENSAT-racire

Delicios!

Va invit sa va abonati la canalul meu de youtube

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *