Colac cu lapte condensat
Colac cu lapte condensat
Colac cu lapte condensat, o sugestie dulce, usor de pregatit, pentru Pasti, dar si cand avem pofta de un cozonacel bun.
INGREDIENTE:
420g faina
1 ou intreg
un galbenus
25 g drojdie proaspata
100 g zahar
1 lingurita miere de albine
100 g lapte condensat (la cutie – nu folosim lapte pentru cafea!)
80 ml lapte
80 g unt
1 lingurita esenta de vanilie
1 praf de sare
100 g rahat pentru umplere (sau bucati de ciocolata, nuca macinata)
Pentru uns:
un galbenus
o lingura lapte
o lingura miere de albine
Mod de preparare
Colac cu lapte condensat, o sugestie dulce, usor de pregatit, pentru Pasti, dar si cand avem pofta de un cozonacel bun.
INGREDIENTE:
420g faina
1 ou + 1 galbenus
100 g zahar
1 lingurita miere de albine
25 g drojdie proaspata
100 g lapte condensat (la cutie – nu folosim lapte pentru cafea!)
80 ml lapte
80 g unt
1 lingurita esenta de vanilie
1 praf de sare
100 g rahat pentru umplere (sau bucati de ciocolata, nuca macinata)
Pentru uns:
1 galbenus
o lingura lapte
1 lingura miere de albine
Mod de preparare colac cu lapte condensat
Punem drojdia cu miere, o lingura faina si lapte cald la dospit. In acest timp amestecam faina cu zahar si un praf de sare si adaugam laptele condensat.
Batem ouale, le punem peste faina, apoi adaugam drojdia.
La final adaugam esenta de vanilie si untul topit si racit. Framantam aluatul timp de 15 minute, apoi il lasam sa creasca in loc cald in jur de 1 ora.
Impartim aluatul in 2 bucati si le intindem in fasii lungi. Pe marginea fasiilor presaram rahat, rulam, apoi le impletim si le punem in forma. Mai lasam sa creasca inca 30-40 minute, apoi coacem colacul cu lapte condensat timp de 30 minute in cuptorul preincalzit la 180°C.
Cand colacul este copt il scoatem si il ungem cu un galbenus batut cu o lingura lapte si o lingura miere de albine.
Delicios!
Va invit sa va abonati la canalul meu de youtube