Marinata rapida pentru miel cu mustar si busuioc

6 aprilie 2016Diva in Bucatarie

Marinata rapida pentru miel cu mustar si busuioc. Scurgem si restul de sos peste bucatile de carne, apoi punem capacul si inchidem ermetic.

Atunci cand avem de gand sa pregatim musafirilor bunatatati la gratar, putem sa le marinam rapid cu ajutorul caserolei de marinare de la Food Saver. Nu vom avea nevoie de multe ore de marinare, totul va fi gata in 15 minute. Prin vidare se vor deschide porii bucatilor de carne, astfel incat sosul si aromele vor patrunde in carne mai repede. Si pentru ca se apropie Pastele va las reteta unei marinate cu mustar si busuioc ce a facut senzatie printre musafirii mei. Bucatile de cotlet marinate astfel sunt foarte gustoase si le putem pregati la gratar.

INGREDIENTE :

(pentru 12-16 cotlete miel)

2 linguri mustar Dijon

1 lingurita mustar boabe

2 catei usturoi pisati

2 linguri ulei masline

1 lingurita suc lamiae

2 lingurite busuioc uscate

1 lingurita piper proaspat macinat

PREPARARE:

Amestecam toate ingredientele pentru marinata intr-un vas. Ungem fiecare cotlet de miel (ied, berbecut sau oaie) cu aceasta marinata si le punem apoi in tava pentru marinare rapida.

marinata-pentru-miel-cu-mustar-si-busuioc-1marinata-pentru-miel-cu-mustar-si-busuioc-2

Scurgem si restul de sos peste bucatile de carne, apoi punem capacul si inchidem ermetic.

marinata-pentru-miel-cu-mustar-si-busuioc-3-a

Conectam furtunul intre caserola si aparat si pornim aparatul. Repetam operatiunea de 3 ori. Acest lucru ne asigura ca avem o marinare rapida.

marinata-pentru-miel-cu-mustar-si-busuioc-4

Cand totul merge atat de repede si rezultatul este gustos, nu ai cum sa nu devii dependent de aceasta metoda de marinare rapida. 😉

Dupa 15 minute putem pregati cotletele de miel (ied, berbecut sau oaie) la gratar, cu sugestia de a nu le gati prea tare.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *