Lintea este una din legumele cele mai usor de digerat. Este bogata in proteine, cu un continut bogat de fibre, o sursa importanta pentru organism de minerale si vitamine.
Din acest motiv sosul “Ragu alla Bolognese” clasic a suferit o transformare, devenind incredibil de usor de pregatit, foarte gustos si sanatos.
INGREDIENTE:
1 ceapa mica
2 linguri ulei
2 linguri telina rasa fin
2 linguri morcovi ras fin
150 g linte rosie bio
500 ml supa legume/apa
300 ml suc rosii
1 lingurita bulion
3 catei usturoi pisati
1 lingurita oregano
1 praf scortisoara
sare
piper proaspat macinat
PREPARARE:
Punem la fiert lintea. In acest timp calim in 2 linguri ulei ceapa tocata marunt, telina si morcovul.
Adaugam sucul de rosii, bulionul, cateii de usturoi pisati, oregano, sare, piper proaspat macinat, un varf cutit scortisoara, lasam sa fiarba impreuna in jur de 2-3 minute, apoi punem lintea fiarta si scursa peste acestea si amestecam. Mai lasam la foc mic 5 minute, amestecand din cand in cand.
Servim sosul ragu alla Bolognese vegetarian cu paste.
Pofta buna!