Ragu alla bolognese vegetarian cu linte

8 februarie 2016Diva in Bucatarie

Ragu alla bolognese vegetarian cu linte. Lintea este una din legumele cele mai usor de digerat. Este bogata in proteine, cu un continut bogat de fibre, o sursa importanta pentru organism de minerale si vitamine.

Lintea este una din legumele cele mai usor de digerat. Este bogata in proteine, cu un continut bogat de fibre, o sursa importanta pentru organism de minerale si vitamine.

Din acest motiv sosul „Ragu alla Bolognese” clasic a suferit o transformare, devenind incredibil de usor de pregatit, foarte gustos si sanatos.

INGREDIENTE:

1 ceapa mica

2 linguri ulei

2 linguri telina rasa fin

2 linguri morcovi ras fin

150 g linte rosie bio

500 ml supa legume/apa

300 ml suc rosii

1 lingurita bulion

3 catei usturoi pisati

1 lingurita oregano

1 praf scortisoara

sare

piper proaspat macinat

PREPARARE:

Punem la fiert lintea. In acest timp calim in 2 linguri ulei ceapa tocata marunt, telina si morcovul.

ragu-alla-bolognese-vegetarian-1ragu-alla-bolognese-vegetarian-2

Adaugam sucul de rosii, bulionul, cateii de usturoi pisati, oregano, sare, piper proaspat macinat, un varf cutit scortisoara, lasam sa fiarba impreuna in jur de 2-3 minute, apoi punem lintea fiarta si scursa peste acestea si amestecam. Mai lasam la foc mic 5 minute, amestecand din cand in cand.

ragu-alla-bolognese-vegetarian-3ragu-alla-bolognese-vegetarian-4

Servim sosul ragu alla Bolognese vegetarian cu paste.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *