Chec aperitiv cu branza de capra, sunca si rosii uscate
Chec aperitiv cu branza de capra, sunca si rosii uscate. Un chec sarat, cu branza de capra, sunca si rosii uscate merge perfect pe post de aperitiv, la micul dejun sau in pachetel pentru scoala si la picnic.
Un chec sarat, cu branza de capra, sunca si rosii uscate merge perfect pe post de aperitiv, la micul dejun sau in pachetel pentru scoala si la picnic.
INGREDIENTE:
120 g sunca
100 g branza de capra
50 g rosii uscate in ulei
1 lingurita oregano uscat
200 g faina
1 lingurita praf de copt
4 oua
100 ml ulei
100 ml vin alb
5 g sare
piper proaspat macinat
PREPARARE:
Batem ouale pana devin ca o spuma si isi dubleaza volumul, apoi adaugam uleiul si vinul si amestecam. Taiem cuburi sunca, branza si rosiile, le punem intr-un castron si le amestecam usor.
Punem faina amestecata cu praf de copt, sare si piper peste oua si o amestecam cu un tel. Adaugam branza, sunca si rosiile, presaram oregano si amestecam usor.
Turnam aluatul in tava si coacem checul in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 45 minute sau pana trece testul cu scobitoarea. Il lasam apoi sa se raceasca pe un gratar.
Eu nu am prea avut rabdare si l-am taiat cand era inca cald, mirosea prea bine 🙂 Si a iesit super gustos.
Pofta buna!
Cred ca e delicios