RETETE RECENTE

CHEC APERITIV CU BRANZA DE CAPRA, SUNCA SI ROSII USCATE

ianuarie 19, 2016 | CATEGORIA

chec-aperitiv-cu-branza-de-capra,-sunca-si-rosii-uscate

Un chec sarat, cu branza de capra, sunca si rosii uscate merge perfect pe post de aperitiv, la micul dejun sau in pachetel pentru scoala si la picnic.

INGREDIENTE:

120 g sunca

100 g branza de capra

50 g rosii uscate in ulei

1 lingurita oregano uscat

200 g faina

1 lingurita praf de copt

4 oua

100 ml ulei

100 ml vin alb

5 g sare

piper proaspat macinat

PREPARARE:

Batem ouale pana devin ca o spuma si isi dubleaza volumul, apoi adaugam uleiul si vinul si amestecam. Taiem cuburi sunca, branza si rosiile, le punem intr-un castron si le amestecam usor.

chec-aperitic-cu-branza-de-capra,-sunca-si-rosii-uscate-1chec-aperitic-cu-branza-de-capra,-sunca-si-rosii-uscate-2

Punem faina amestecata cu praf de copt, sare si piper peste oua si o amestecam cu un tel. Adaugam branza, sunca si rosiile, presaram oregano si amestecam usor.

chec-aperitic-cu-branza-de-capra,-sunca-si-rosii-uscate-3chec-aperitic-cu-branza-de-capra,-sunca-si-rosii-uscate-4

Turnam aluatul in tava si coacem checul in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 45 minute sau pana trece testul cu scobitoarea. Il lasam apoi sa se raceasca pe un gratar.

chec-aperitiv-cu-branza-de-capra,-sunca-si-rosii-uscate-5chec-aperitiv-cu-branza-de-capra,-sunca-si-rosii-uscate-6

Eu nu am prea avut rabdare si l-am taiat cand era inca cald, mirosea prea bine 🙂 Si a iesit super gustos.
Pofta buna!

 

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *