Un chec sarat, cu branza de capra, sunca si rosii uscate merge perfect pe post de aperitiv, la micul dejun sau in pachetel pentru scoala si la picnic.
INGREDIENTE:
120 g sunca
100 g branza de capra
50 g rosii uscate in ulei
1 lingurita oregano uscat
200 g faina
1 lingurita praf de copt
4 oua
100 ml ulei
100 ml vin alb
5 g sare
piper proaspat macinat
PREPARARE:
Batem ouale pana devin ca o spuma si isi dubleaza volumul, apoi adaugam uleiul si vinul si amestecam. Taiem cuburi sunca, branza si rosiile, le punem intr-un castron si le amestecam usor.
Punem faina amestecata cu praf de copt, sare si piper peste oua si o amestecam cu un tel. Adaugam branza, sunca si rosiile, presaram oregano si amestecam usor.
Turnam aluatul in tava si coacem checul in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 45 minute sau pana trece testul cu scobitoarea. Il lasam apoi sa se raceasca pe un gratar.
Eu nu am prea avut rabdare si l-am taiat cand era inca cald, mirosea prea bine 🙂 Si a iesit super gustos.
Pofta buna!
Comentarii
Cred ca e delicios