Cartofi dauphinoise vegani
Cartofi dauphinoise vegani
Pornind de la reteta clasica de cartofi dauphinoise am incercat sa pastrez ideea inlocuind produsele lactatele cu lapte de soia si o crema bio din orez, astfel incat gustul final sa fie cel mai bun.
Ingrediente:
800 g cartofi
200-300 ml lapte soia
200 ml crema bio din orez pentru gatit
sare
piper
3-4 catei usturoi
2-3 linguri ulei masline
2-3 crengute rozmarin
Mod de preparare cartofi dauphinoise vegani:
Curatam cartofii de coaja si ii taiem rondele subtiri. Pe fundul unui vas ceramic punem putin ulei de masline si il acoperim cu ajutorul unei pensule uniform. Asezam un strat de rondele de cartofi, apoi condimentam cu sare si piper. Turnam putin lapte de soia, cat sa ajunga pe fundul vasului.
Aranjam inca un strat de rondele de cartofi, presaram usturoiul pisat, apoi punem crema bio de orez.
Peste ultimul strat de cartofi punem crengute de rozmarin. Turnam restul de lapte de soia astfel incat si ultimul strat sa fie scaldat in lapte (in functie de marimea vasului vom avea nevoie de mai mult sau mai putin lapte – ne orientam sa arate ca in poza de mai jos), acoperim cu o folie de staniol si dam la cuptorul preincalzit la 200°C pentru 45 minute. Scoatem folia, si lasam cartofii in cuptor pana vor trage tot lichidul. Eventual mai apasam putin primul strat de cartofi, sa fie si acesta acoperit de sos.
Mancam cartofii imediat, cu o salata verde alaturi.
Pofta buna!
Pentru mai multe retete in format video te poti abona la canalul de YouTube.