fbpx

RETETE RECENTE

CARTOFI DAUPHINOISE VEGANI

December 12, 2015 | CATEGORIA

cartofi-dauphinoise-vegani-a

Pornind de la reteta clasica de cartofi dauphinoise am incercat sa pastrez ideea inlocuind produsele lactatele cu lapte de soia si o crema bio din orez, astfel incat gustul final sa fie cel mai bun.

INGREDIENTE:

800 g cartofi

200-300 ml lapte soia

200 ml crema bio din orez pentru gatit

sare

piper

3-4 catei usturoi

2-3 linguri ulei masline

2-3 crengute rozmarin

 

PREPARARE:

Curatam cartofii de coaja si ii taiem rondele subtiri. Pe fundul unui vas ceramic punem putin ulei de masline si il acoperim cu ajutorul unei pensule uniform. Asezam un strat de rondele de cartofi, apoi condimentam cu sare si piper. Turnam putin lapte de soia, cat sa ajunga pe fundul vasului.

cartofi-dauphinoise-vegani-1cartofi-dauphinoise-vegani-2

Aranjam inca un strat de rondele de cartofi, presaram usturoiul pisat, apoi punem crema bio de orez.

cartofi-dauphinoise-vegani-3cartofi-dauphinoise-vegani-4

Peste ultimul strat de cartofi punem crengute de rozmarin. Turnam restul de lapte de soia astfel incat si ultimul strat sa fie scaldat in lapte (in functie de marimea vasului vom avea nevoie de mai mult sau mai putin lapte – ne orientam sa arate ca in poza de mai jos), acoperim cu o folie de staniol si dam la cuptorul preincalzit la 200°C pentru 45 minute. Scoatem folia, si lasam cartofii in cuptor pana vor trage tot lichidul. Eventual mai apasam putin primul strat de cartofi, sa fie si acesta acoperit de sos.

cartofi-dauphinoise-vegani-5cartofi-dauphinoise-vegani-6

Mancam cartofii imediat, cu o salata verde alaturi.

Pofta buna!

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *