Pui cu sos de portocale si ghimbir in stil asiatic
Pui cu sos de portocale si ghimbir in stil asiatic.
Am promis ca voi pregati reteta castigatoare din concursul cu dulceata de la ST. DALFOUR, asa ca nu am stat prea mult pe ganduri si v-am adus reteta de pui cu dulceata de portocale si ghimbir in stil asiatic.
INGREDIENTE:
(pentru 3 portii)
500 g piept de pui
1 lingura otet chinezesc
1 lingurita rasa ghimbir
2 linguri sos soia
80-90 g amidon
ulei floarea soarelui pentru prajit
250 ml suc portocale proaspat stors
120 g dulceata de portocale cu ghimbir
Pentru servit:
250 g orez cu bob lung
400 ml apa/supa legume
3 linguri ulei
optional: 2 linguri mazare si morcov congelate
sare
PREPARARE:
Pieptul de pui il punem la marinat pentru 15 minute inntr-un amestec de otet, soia si ghimbir ras- avem grija ca toara carnea sa fie unsa cu aceasta marinata. Dupa acest interval taiem pieptul de pui in fasii de marime potrivita. In acest timp punem la fiert orezul, il scurgem apoi il calim in ulei incins. Daca vrem si cateva legume pentru mai multa culoare, prajim intai legumele in jur de 30-45 secunde, apoi punem orezul peste ele si prajim impreuna timp de aproximativ 3 minute. la final adaugam sare si amestecam.
Punem amidonul peste pui si incercam sa acoperim cat mai bine fiecare bucata de carne – ce ramane in farfurie nu se arunca, vom avea nevoie se foarte putin amidon pentru sos. Prajim bucatile de pui in ulei, in wok-ul incins bine, apoi le scoatem si scurgem uleiul ramas in vas.
Stoarcem sucul de portocale si pastram 50 ml, restul il punem in wok si adaugam dulceata de portocale cu ghimbir. Lasam sa fiarba in jur 2 minute, apoi adaugam 50 ml suc de portocale pastrat in care dizolvam putin amidon (1/2 lingurita) ramas in farfuria in care am amestecat puiul cu acesta. Punem puiul peste sos, amestecam usor si oprim focul cand acesta da semne ca se ingroasa.
Mancam imediat, cu orez chinezesc prajit.
Pofta buna!
Unde ai gasit dulceata si otetul?
In orice supermarket se gasesc.