Tort de ciocolata cu crema de lapte

12 noiembrie 2015Diva in Bucatarie

Tort de ciocolata cu crema de lapte. Tort de ciocolata cu crema de lapte este dulcegaria pe care v-o propun pentru week-end-ul ce bate la usa.

 

tort-de-ciocolata-cu-crema-de-lapte-felii-0

Tort de ciocolata cu crema de lapte este dulcegaria pe care v-o propun pentru week-end-ul ce bate la usa.

Am reusit sa salvez doua felii pentru 1 minut, timp in care ma facut 3 poze, iar acest lucru s-a intamplat punand la incercare rabdarea celor care asteptau sa le manance. Se spune ca am scuze pentru pozele urate din aceasta postare, dar voi nu veti avea scuze sa nu incercati acest tort delicios.  🙂

INGREDIENTE:

Pentru blat:

120 g ciocolata neagra (50-70%)

100 g unt

120 g zahar

1 lingura ness

20 ml apa fierbinte

3 oua

70 ml lapte batut

200 g faina

1/2 lingurita praf de copt

30 g praf de cacao neagra

Pentru crema:

800 ml lapte

160 g zahar

1 pastaie vanilie

80 g faina

100 g ciocolata alba

100 g unt

3 foi gelatina (6 g gelatina praf)

2 linguri lichior ciocolata alba

200 g frisca lichida

2 linguri zahar pudra

Pentru sirop:

150 ml apa

2 linguri zahar

cateva picaturi esenta rom

1 lingura lichior ciocolata

PREPARARE:

Incepem sa pregatim tortul prin realizarea blatului, asa cum am aratat la reteta blatului de ciocolata. Intr-un castron cernem faina amestecata cu praful de copt, cacao si zahar – astfel incat faina sau praful de cacao sa nu ramana cu bulgarasi. In alt vas batem ouale cu laptele batut pana isi dubleaza volumul. Topim ciocolata neagra impreuna cu untul la baine-marie si adaugam nessul dizolvat cu apa fierbinte. Luam de pe foc cand s-au topit, amestecam bine compozitia, apoi adaugam ouale cu lapte si mixam rapid.Incorporam ingredientele solide si amestecam. Turnam aluatul in 2 tavi (una cu diametrul de 20 si una de 18 cm) si coacem pana trec testul cu scobitoarea, apoi le lasam sa se raceasca si le taiem astfel incat sa obtinem 4 blaturi de aproximativ aceeasi inaltime. Cu cateva minute inainte de asamblare umezim foarte putin fiecare blat de tort cu siropul realizat din apa si zahar, in care adaugam esenta si lichiorul dupa ce le luam de pe foc.

preparare-blat-tort-ciocolata

Cat timp se coc blaturile putem pregati crema. Dizolvam faina in putin lapte, apoi o turnam peste restul de lapte, avand grija sa adaugam si zaharul. Taiem o pastaie de vanilie in jumatate, scoatem semintele si le punem in lapte, impreuna cu pastaia. Punem foile de gelatina la inmuiat in apa rece. Aducem laptele cu faina si zahar la fiert la foc foarte mic si amestecam continuu pana obtinem o crema de consistenta unei budinci. Luam de pe foc, adaugam lichiorul de ciocolata, lasam sa se raceasca putin, apoi adaugam gelatina si mixam rapid. Cand crema este putin calduta adaugam untul si mixam pana se omogenizeaza compozitia.

tort-de-ciocolata-cu-crema-de-lapte-crema-1tort-de-ciocolata-cu-crema-de-lapte-crema-2

Lasam crema sa se raceasca complet, apoi incorporam ciocolata alba topita, frisca batuta cu 2 linguri zahar pudra si amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Taiem blaturile de tort astfel incat sa fie frumos nivelate, apoi le insiropam cu putin sirop. Pentru asamblarea tortului folosim blaturile cu diametru mai mare in partea de jos si in cea superioara a tortului. Punme blatul pe platou, aranjam hartie de copt sau staniol astfel incat sa nu il murdarim in timpul decorarii, eventual folosim si forma cu pereti detasabili pentru ca totul sa mearga mai repede. Pastram crema si pentru decorul final.

tort-de-ciocolata-cu-crema-de-lapte-crema-3tort-de-ciocolata-cu-crema-de-lapte-crema-4

Lasam tortul la rece pentru cateva ore, apoi scoatem peretii detasabili si terminam decorul tortului, imbracandu-l uniform in crema si presarand apoi decoruri din ciocolata sau decoruri  de zahar, martipan, orice avem in casa si ne inspira in acel moment.

tort-de-ciocolata-cu-crema-de-lapte-crema-5tort-de-ciocolata-cu-crema-de-lapte-crema-6

Delicios!!!

Trebuie sa il incercati neaparat!

 

 

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *