Biscuiti floricele cu gem si nuca
Biscuiti floricele cu gem si nuca
Biscuitii sunt nelipsiti la petrecerile copiilor. 🙂 Daca pregatim un candy-bar pentru o petrecere, apelam la retete delicioase ce pot fi decorate frumos. Acesti biscuiti pot fi transformati usor colorand petalele sau decorandu-i cu inspiratie.
Ingrediente:
80 g unt
80 g zahar
160 g faina
1/2 lingurita praf de copt
cateva picaturi esenta vanilie
cateva picaturi esenta portocale
40 g nuca macinata
30 g gem gros de prune
Pentru decor – optional
2 linguri zahar pudra
cateva picaturi suc lamiae
1-2 lingurite apa rece (in functie de marimea linguritei)
Mod de preparare biscuiti floricele cu gem si nuca
Pentru a pregati biscuiti floricele cu gem si nuca incepem sa mixam untul cu zaharul, apoi adaugam oul si cateva picaturi din cele doua tipuri de esente.
Adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam pana aluatul devine neted.
Il dam la rece pentru 30 minute, apoi presaram faina si intindem aluatul intr-o foaie cu grosimea de aprox 3 mm. Decupam floricele si le punem in tava tapetata cu hartie de copt. Amestecam nuca cu gemul, luam cate un varf de lingurita si punem peste fiecare biscuit in parte. Apasam apoi usor cu o lingurita, pentru a se lipi de aluatul biscuitelui.
Coacem biscuitii floricele cu gem si nuca timp de 10 minute in cuptorul preincalzit la 180°C, apoi ii lasam sa se raceasca pe un gratar. Optional, putem pregati o glazura din zahar pudar si putina apa pentru a acoperi mijlocul din nuca si gem.
Optional, putem decora biscuitii floricele cu glazura din zahar si alte decoruri de zahar.
Simplu, rapid si delicios! 🙂
Va invit sa va abonati la canalul meu de youtube