Biscuiti floricele cu gem si nuca

10 noiembrie 2015Diva in Bucatarie

Biscuiti floricele cu gem si nuca. Pentru a pregati biscuiti floricele cu gem si nuca incepem sa mixam untul cu zaharul, apoi adaugam oul si cateva picaturi din cele doua tipuri de esente.

Biscuitii sunt nelipsiti la petrecerile copiilor. ­čÖé Daca pregatim un candy-bar pentru o petrecere,┬áapelam la retete delicioase ce pot fi decorate frumos. Acesti biscuiti pot fi transformati usor colorand petalele sau decorandu-i cu inspiratie. <3

INGREDIENTE:

80 g unt

80 g zahar

160 g faina

1/2 lingurita praf de copt

cateva picaturi esenta vanilie

cateva picaturi esenta portocale

40 g nuca macinata

30 g gem gros de prune

Pentru decor – optional

2 linguri zahar pudra

cateva picaturi suc lamiae

1-2 lingurite apa rece (in functie de marimea linguritei)

PREPARARE:

Pentru a pregati biscuiti floricele cu gem si nuca incepem sa mixam untul cu zaharul, apoi adaugam oul si cateva picaturi din cele doua tipuri de esente.

Adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam pana aluatul devine neted.

biscuiti-floricele-1biscuiti-floricele-2

Il dam la rece pentru 30 minute, apoi presaram faina si intindem aluatul intr-o foaie cu grosimea de aprox 3 mm. Decupam floricele si le punem in tava tapetata cu hartie de copt. Amestecam nuca cu gemul, luam cate un varf de lingurita si punem peste fiecare biscuit in parte. Apasam apoi usor cu o lingurita, pentru a se lipi de aluatul biscuitelui.

biscuiti-floricele-cu-gem-si-nuci-3biscuiti-floricele-cu-gem-si-nuci-4

Coacem biscuitii floricele cu gem si nuca timp de 10 minute in cuptorul preincalzit la 180┬░C, apoi ii lasam sa se raceasca pe un gratar. Optional, putem pregati o glazura din zahar pudar si putina apa pentru a acoperi mijlocul din nuca si gem.

biscuiti-floricele-cu-gem-si-nuci-5biscuiti-floricele-cu-gem-si-nuci-6

Optional, putem decora biscuitii floricele cu glazura din zahar si alte decoruri de zahar.

Simplu, rapid si delicios! ­čÖé

biscuiti-floricele-cu-gem-si-nuca

Print

Distribuie pe:

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *