Tocanita de pui cu fasole boabe

30 septembrie 2015Diva in Bucatarie

Tocanita de pui cu fasole boabe. Fierbem in continuare inca 20-25 minute, amestecand din cand in cand in oala. Gustam si adaugam sare daca este nevoie.

Tocanita de pui cu fasole boabe, in varianta rapida, este gustoasa, aromata si consistenta. Cand suntem in criza de timp fierbearea boabelor de fasole ar iesi din discutie, la fel si decojirea rosiilor, apoi curatarea lor de seminte. Chiar daca am ales folosirea acestora la conserva, am incercat sa le cumpar doar pe cele bio, de calitate, in care am mare incredere, iar familia mea a fost incantata de mancarica pregatita atat de rapid incat am avut timp sa iesim dupa cina la o mica plimbare cu catelul. 🙂

INGREDIENTE:

2 buc pulpe intregi si 2 pulpe superioare sau 6 buc. pulpe superioare

1 ceapa mare

1/2 ardei gras rosu

1/2  ardei gras galben

500 ml supa pui/legume

100 vin alb

400 g pulpa de rosii

1 lingurita rasa zahar brun

1 lingurita sos Worcester

1/2 lingurita sos Tabasco

1 conserva cu fasole boabe

sare

piper

1/2 lingurita boabe de piper

1 lingurita ierburi de Provence

ulei

2 linguri faina

4 linguri apa

patrunjel verde

PREPARARE:

Spalam bine carnea, o stergem, apoi o condimentam cu sare, putin piper si boia dulce de ardei. Prajim pulpele de pui in ulei si 2 linguri unt.  Separat, calim in 2-3  linguri ulei o ceapa mare cu ardeii tocati in cuburi pana devin moi.

tocanita-de-pui-cu-fasole-boabe-1tocanita-de-pui-cu-fasole-boabe-2

Pasam rosiile, le punem peste ceapa si ardei, impreuna cu zaharul, boabe de piper, ierburile de Provence si cele 2 sosuri. Adaugam supa, sare, vinul si pulpele de pui. Punem capacul si fierbem la foc mic spre mediu in jur de 20 minute.

tocanita-de-pui-cu-fasole-boabe-3tocanita-de-pui-cu-fasole-boabe-4

Luam capacul dupa acest interval si adaugam faina dizolvata cu 4 linguri apa si 4 linguri din sosul din oala, amestecand pana se omogenizeaza. Adaugam fasolea scursa si clatita cu apa rece.

Fierbem in continuare inca 20-25 minute, amestecand din cand in cand in oala. Gustam si adaugam sare daca este nevoie.

tocanita-de-pui-cu-fasole-boabe-5tocanita-de-pui-cu-fasole-boabe-6

Oprim focul si adaugam patrunjel verde prospat tocat.

tocanita-pui-cu-fasole-boabe-0

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Da deci am inceput bine:)0 Am pus prea mult tabasco prima oara a fost genial:)), oricum am pus apa si a fost okey forate delicios. Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *