Pui pregatit in stil chinezesc, cu broccoli si garnitura de orez, este solutia rapida si gustoasa pentru cina. Nu-i asa ca dupa o zi lunga la seviciu nu iti doresti sa stai prea mult in bucatarie? Cu aceasta reteta multumim familia, iar noi ne pastram 30 de minute de relaxare doar pentru noi. 😉
INGREDIENTE:
750-800 g piept de pui
300 g broccoli oparit 3 minute in apa cu sare
ulei vegetal
2 lingurite usturoi tocat
Pentru sos:
4 lingurite sos de soia
1 lingura unt de arahide
1 lingurita miere de albine
2 lingurite otet de orez
1 catel usturoi pisat
5 linguri supa pui/apa
piper proaspat macinat.
Pentru orez:
1-2 linguri ulei vegetal
250 g orez cu bobul lung
400 ml apa
sare
PREPARARE:
Punem orezul la fiert in apa la foc mic, cu capac. Orezul trebuie sa fie fiert, dar putin al-dente. Il lasam sa se raceasca, apoi il prajim in 2 linguri ulei timp de 2-3 minute, avand grija sa asezonam cu sare.
Pregatim pentru inceput sosul amestecand toate ingredientele. Calim usturoiul in 2 linguri ulei.
Adaugam broccoli si continuam sa calim inca 2 minute. Le scoatem din tigaie si continuam sa calim puiul taiat cuburi, adaugand inca 2 linguri ulei. Cand puiul este pregatit punem iar broccoli si sosul.
Lasam la foc mic, cu capac, pana scade sosul si mancam imediat avand alaturi orez simplu prajit.
Pofta buna!