Pui chinezesc cu broccoli
Pui chinezesc cu broccoli
Pui pregatit in stil chinezesc, cu broccoli si garnitura de orez, este solutia rapida si gustoasa pentru cina. Nu-i asa ca dupa o zi lunga la seviciu nu iti doresti sa stai prea mult in bucatarie? Cu aceasta reteta multumim familia, iar noi ne pastram 30 de minute de relaxare doar pentru noi. 😉
Ingrediente:
750-800 g piept de pui
300 g broccoli oparit 3 minute in apa cu sare
ulei vegetal
2 lingurite usturoi tocat
Pentru sos:
4 lingurite sos de soia
1 lingura unt de arahide
1 lingurita miere de albine
2 lingurite otet de orez
1 catel usturoi pisat
5 linguri supa pui/apa
piper proaspat macinat.
Pentru orez:
1-2 linguri ulei vegetal
250 g orez cu bobul lung
400 ml apa
sare
Mod de preparare pui chinezesc cu broccoli:
Punem orezul la fiert in apa la foc mic, cu capac.
Orezul trebuie sa fie fiert, dar putin al-dente. Il lasam sa se raceasca, apoi il prajim in 2 linguri ulei timp de 2-3 minute, avand grija sa asezonam cu sare.
Pregatim pentru inceput sosul amestecand toate ingredientele. Calim usturoiul in 2 linguri ulei.
Adaugam broccoli si continuam sa calim inca 2 minute. Le scoatem din tigaie si continuam sa calim puiul taiat cuburi, adaugand inca 2 linguri ulei. Cand puiul este pregatit punem iar broccoli si sosul.
Lasam la foc mic, cu capac, pana scade sosul si mancam imediat avand alaturi orez simplu prajit.
Pofta buna!
Va invit sa ma urmariti si pe YouTube