Pui chinezesc cu broccoli

22 septembrie 2015Diva in Bucatarie

Pui chinezesc cu broccoli

Pui pregatit in stil chinezesc, cu broccoli si garnitura de orez, este solutia rapida si gustoasa pentru cina. Nu-i asa ca dupa o zi lunga la seviciu nu iti doresti sa stai prea mult in bucatarie? Cu aceasta reteta multumim familia, iar noi ne pastram 30 de minute de relaxare doar pentru noi. 😉

Ingrediente:

750-800 g piept de pui

300 g broccoli oparit 3 minute in apa cu sare

ulei vegetal

2 lingurite usturoi tocat

Pentru sos:

4 lingurite sos de soia

1 lingura unt de arahide

1 lingurita miere de albine

2 lingurite otet de orez

1 catel usturoi pisat

5 linguri supa pui/apa

piper proaspat macinat.

Pentru orez:

1-2 linguri ulei vegetal

250 g orez cu bobul lung

400 ml apa

sare

Mod de preparare pui chinezesc cu broccoli:

Punem orezul la fiert in apa la foc mic, cu capac.

Orezul trebuie sa fie fiert, dar putin al-dente. Il lasam sa se raceasca, apoi il prajim in 2 linguri ulei timp de 2-3 minute, avand grija sa asezonam cu sare.

pui-chinezesc-cu-broccoli-1pui-chinezesc-cu-broccoli-02

Pregatim pentru inceput sosul amestecand toate ingredientele. Calim usturoiul in 2 linguri ulei.

pui-chinezesc-cu-broccoli-3pui-chinezesc-cu-broccoli-4

Adaugam broccoli si continuam sa calim inca 2 minute. Le scoatem din tigaie si continuam sa calim puiul taiat cuburi, adaugand inca 2 linguri ulei. Cand puiul este pregatit punem iar broccoli si sosul.

pui-chinezesc-cu-broccoli-5pui-chinezesc-cu-broccoli-06

Lasam la foc mic, cu capac, pana scade sosul si mancam imediat  avand alaturi orez simplu prajit.

Pofta buna!

Va invit sa ma urmariti si pe YouTube

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *