Tort cu mousse de iaurt si piersici
Tort cu mousse de iaurt si piersici. Adaugam pe rand uleiul, apoi faina si amestecam cu telul usor, de jos in sus, pana se omogenizeaza compozitia.

Tort cu mousse de iaurt si piersici este simplu, racoritor si putin mai dietetic. Dupa o vacanta in care mancam cu totii la ore tarzii sau un alt program decat cel obisnuit, este clar ca acele 1-2 kg (fie 3 🙁 ) trebuie sa fie eliminate, dar nu chiar din primele zile. Ne rasfatam cu un tort in care folosim foarte putin zahar in crema, iar de maine ne gandim si la cura de slabire.
INGREDIENTE:
Pentru blat:
(diametrul de 18-20 cm)
4 oua – separam albusurile de galbenusuri
160 g zahar
200 g faina
100 ml ulei
1/2 lingurita extract de vanilie
1 praf de sare
Pentru mousse de iaurt si piersici:
300 g iaurt cu piersici
300 g piersici din compot
250 g smantana pentru frisca
30 g zahar pudra
1 lingurita lichior de ciocolata alba
12 g gelatina
50 ml lapte
PREPARARE:
Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si continuam sa mixam pana se topeste zaharul. Punem galbenusurile (pe rand sau toate odata) si amestecam usor cu o lingura sau un tel.
Adaugam pe rand uleiul, apoi faina si amestecam cu telul usor, de jos in sus, pana se omogenizeaza compozitia.
Turnam aluat in tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 45 minute, apoi lasam blatul pe un gratar sa se raceasca, apoi il taiem astfel incat sa obtinem 3 blaturi.
Pentru a pregati crema mixam iaurturile cu piersicile din compot (scurse in prealabil).
Adaugam frisca mixata cu zahar pudra si amesteam pana se omogenizeaza compozitia.
Hidratam gelatina in 50 ml lapte, apoi o punem la baine marie. Cand s-a dizolvat o amestecam rapid cu crema. Lasam crema 15 minute la rece, apoi asamblam tortul (avem grija sa pastram crema si pentru exterior) si il decoram dupa libera inspiratie si ce avem prin casa. 🙂
Lasam tortul la rece 1-2 ore, apoi putem sa il feliem.
Pofta buna!
Mi se pare o reteta gustoasa si abia astept sa o incerc. Crezi ca as putea folosi piersici proaspete in loc de conserva? Sau ar trebui facute compot inainte de a face crema?
din piersici proaspete va avea alta consistenta. 🙂
Ce diametru are tava in care se coace blatul?
18-20 cm