Cupcakes iepuras cu crema de vanilie
Cupcakes iepuras
.

INGREDIENTE:
Pentru muffins:
75 g unt
65 g zahar
2 oua
1 plic zahar vanilat
1 lingurita extract de vanilie
un varf cutit pasta de vanilie
2 linguri cu varf smantana groasa
100 g faina
1 lingurita rasa praf de copt
Pentru crema:
80 g unt
100 g zahar pudra
50 g mascarpone
1 lingurita extract de vanilie
4-5 picaturi culoare verde
Pentru decor:
100 g pasta de zahar
6 lingurite fulgi de ciocolata
PREPARARE:
Mixam untul cu zaharul, apoi adaugam ouale, extractul de vanilie, pasta de vanilie si mixam pana la omogenizare. Adaugam smantana, iar la final incorporam faina amestecata cu praf de copt. Punem aluatul in formele de briose tapetate cu hartie spaciala sau cu ulei si faina. Le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20-25 minute.
Cat timp se coc si se racesc muffins-urile pregatim crema: Amestecam usor untul cu zahar si extract de vanilie, adaugam cateva picaturi de culoare verde, apoi adaugam mascarpone si mixam pana obtinem o crema fina. O vom da la rece pentru 30 minute.
In acest timp pregatim decorul final din pasta de zahar modeland 6 bile de 10 g pentru corp, apoi modelam bilute mici pentru codita. Umezim cu o pensula codita si o introducem intr-o lingura plina cu zahar tos. Realizam labuletele si le lipim.
Decoram muffins-urile cu crema, aranjam corpul iepurasului ca si cand s-ar scufunda in crema, apoi decoram cu fulgi de ciocolata.
Spor la pregatit cupcakes cu iepurasi!
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube
Sarbatori fericite!
Paste fericit!
Ce dragute sunt…
🙂